8.5 C
New York
maandag 6 december 2021

VVD stelt raadsvragen over het gil en schreeuwverbod van kinderen in Moerkapelse speeltuin

De VVD in Zuidplas heeft schriftelijke vragen gesteld over het artikel van Gouwe IJssel Nieuws over de nieuwe speeltuinregels in Zuidplas waar kinderen stil moeten zijn en niet met een bal mogen spelen.

De VVD fractie wil weten of het College van B&W wel op de hoogte was van het plaatsen van het bord in de speeltuin in Moerkapelle en wat hier toe de aanleiding tot is.

Ferry van Wijnen, fractievoorzitter van de VVD laat weten aan deze site :”Ik vraag me oprecht af wie zoiets verzint, kinderen die geen herrie mogen maken en niet mogen voetballen in een speeltuin, koekoek!

Uit brieven die Gouwe IJssel Nieuws in bezit heeft ,gaat het om een bewoner die met de gemeente in contact is geweest en dat uiteindelijk een ambtenaar het bord heeft ontworpen en geplaatst. Uit de brieven blijkt dat de klagende bewoner in zijn tuin veel overlast ervaart en deze zou willen dat het liefst de speeltuin weg gaat of anders na 18:00 uur gesloten is.

In de vragen die de VVD nu stelt, vragen de liberalen aan het college of zij het met de VVD eens zijn dat kinderen juist gestimuleerd moeten worden om buiten te spelen en zij dus ook de ruimte hiervoor moeten krijgen? De liberalen willen weten of dit in alle speeltuinen in Zuidplas gaat gelden. Uit de eerder genoemde brieven laat de groen beheerder weten dat dit bord voor heel Zuidplas is ontworpen.

Omdat de VVD verrast is over de borden willen ze weten wat deze gekost hebben en welk budget dit is gehaald.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
710VolgersVolg