8.5 C
New York
donderdag 13 mei 2021

PvdA/GroenLinks hekelt verplaatsen markt in Zevenhuizen

Raadslid Martin Damen van de PvdA/GroenLinks hekelt het verplaatsen van de wekelijkse markt in Zevenhuizen. Het raadslid is tevens niet te spreken over de slechte communicatie over dit onderwerp. De markt gaat vanaf 28 november 2019 van de parkeerplaats bij de Jumbo voor een paar maanden naar de parkeerplaats bij Swanla.

Hij heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W en heeft een oproep gedaan aan de eigenaar van Keppel van de Jumbo om mee te werken aan de verlenging van de markt op zijn parkeerplaats.

Damen heeft inmiddels met van Keppel gesproken maar uit dat gesprek is niets gekomen. Damen heeft het vermoeden dat vooral commerciële redenen de oorzaak zijn dat van Keppel de markt niet meer op zijn terrein wil hebben. Van Keppel liet aan Damen weten dat hij zijn eigen parkeerplaats weer wil gebruiken.

De markt is er tijdelijk op deze plek omdat het dorpsplein niet gebruikt kan worden door de bouw van het centrumcomplex. Eind februari zou het opgeleverd moeten worden maar het lijkt dat er een vertraging is ontstaan van een paar maanden.

Hierdoor moet de markt langer op een andere locatie worden gehouden en omdat van Keppel niet mee wil werken gaat de markt naar het parkeerterrein van dorpshuis Swanla, buiten het winkelgebied van de dorpsstraat.

Damen vindt het een rare zaak dat hij zowel de vertraagde oplevering van de bouw als de verplaatsing van de markt niet vanuit de gemeente heeft te horen gekregen : “Het is toch gek dat ik van een marktkoopman moet horen dat de markt verplaatst gaat worden”. Damen hoopt dat de markt alsnog kan blijven en blijft achter zijn oproep staan aan de Jumbo eigenaar. Zie hieronder het interview met Damen over de weekmarkt.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg