8.5 C
New York
zondag 7 juni 2020

Zuidplas en Waddinxveen blijven meldingen ontvangen op Whatsapp

Zowel de gemeente Zuidplas als de gemeente Waddinxveen blijven bereikbaar voor het ontvangen van meldingen via Whatsapp. Eerder kwam in de media het bericht dat gemeenten niet langer het sociale media kanaal mochten gebruiken. Het gaat hier om meldingen over bijvoorbeeld de openbare ruimte en biedt een laagdrempelige manier van communicatie.

De gemeente Zuidplas laat weten dat ze tijdig maatregelen hebben getroffen om de vragen en opmerkingen van de inwoners via WhatsApp te waarborgen. “De door WhatsApp gestelde beperkingen zijn tijdelijk opgevangen door de inzet van de zakelijke versie van de App, Wij volgen hierin de adviezen van de VNG” aldus de woordvoerster van de gemeente.

De woordvoerster vult aan “Via WhatsApp zijn wij op werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur bereikbaar via telefoonnummer: 06 51 96 46 99Het is niet mogelijk om dit nummer te bellen of sms’en. Voor al onze openingstijden en contactgegevens kijkt u op www.zuidplas.nl/contact “.

De gemeente Waddinxveen blijft, net als Zuidplas, gewoon bereikbaar via Whatsapp. De gemeente heeft samen met de VNG naar een oplossing gezocht. “Daarvoor moet de gemeente de overstap maken naar WhatsApp Business in de vorm van een eenvoudige app, zonder integratie met de eigen systemen. “We zijn blij dat we deze laagdrempelige vorm van dienstverlening voor onze inwoners in stand kunnen houden” aldus burgemeester Nieuwenhuis.

Het WhatsApp-telefoonnummer van de gemeente Waddinxveen is 06-38 82 50 30. Dit telefoonnummer is alleen voor WhatsApp-berichten. Deze berichten worden tijdens kantooruren binnen 1 uur behandeld. Bellen of sms-en naar dit nummer is niet mogelijk. Meldingen over de openbare ruimte maakt u via www.waddinxveen.nl/fixi.

De gemeenten moesten wel overstappen want Whatsapp wil geen directe bemoeienis met overheden. Dit is een opdracht het moederbedrijf van Whatsapp, Facebook die in de Verenigde Staten en India in de problemen was gekomen door het rondzenden van politieke berichten, Gemeenten kunnen nu gebruik maken van een zakelijke versie waarbij er geen koppeling gemaakt mag worden naar andere systemen.


Volg het laatste nieuws

2,240FansLike
322VolgersVolg
481VolgersVolg