8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Lezing SBKZ over de schilder Monet, door Hoo Man-Chan, in Swanla

Wie kent ze niet: de wereldberoemde waterlelies van Claude Monet? Maar wie heeft deze kleurexplosies op doek in werkelijkheid gezien en zich verloren in de weerspiegelingen van Monets waterlelievijver, niet meer wetende waar water begint en lucht ophoudt?

In Nederland vond de laatste grote tentoonstelling van Monet ruim 30 jaar geleden plaats. Een groot deel van zijn beroemde ‘tuinen’ is zelfs nog nooit in Nederland vertoond. Hoog tijd voor een groots eerbetoon. In Monet – Tuinen van verbeelding worden maar liefst veertig internationale topstukken bijeengebracht.

Monet schilderde ze ter voorbereiding op zijn magnum opus: de Grandes Décorations. Publiekslieveling Blauweregen uit de eigen collectie van het Kunstmuseum is het stralende middelpunt.

Naar aanleiding van de tentoonstelling “Monet, tuinen van verbeelding”, momenteel te zien in het Kunstmuseum (v/h Gemeentemuseum) Den Haag organiseert SBKZ op woensdag 11 december a.s. hierover een lezing.

De lezing wordt gehouden in dorpshuis Swanla, Burg. Klinkhamerweg 60, in Zevenhuizen door Hoo Man-Chan. (Hij gaf begin dit jaar al een boeiende lezing over Caravaggio).

Aanvang: 20.00 uur, zaal open: 19.30 uur.
Toegang: voor Vrienden SBKZ: € 5, overige belangstellenden betalen € 10.

Advertentie