8.5 C
New York
donderdag 4 maart 2021

Peter Molenaar (ChristenUnie/SGP) maakt zich zorgen om verkeer in Moerkapelse Jonge Veenen

Gemeenteraadslid Peter Molenaar van de ChristenUnie/SGP maakt zich zorgen om het verkeer in de Jonge Veenen, een nieuwbouw wijk in het oosten van Moerkapelle.

Molenaar ging eind november naar een informatie avond over fase 3 van de wijk, waar 150 woningen gebouwd gaan worden. Al bij binnenkomst werd hij door diverse inwoners aangesproken op een schets van de gemeente Zuidplas waaruit bleek dat de Koningsspil, de centrale weg in de wijk, niet verder gaat naar de Middelweg.

In het bestemmingsplan is altijd gesproken van een ontsluiting op de Middelweg aan de andere kant van het dorp. Nu al is de weg een drukke weg met verkeer van en naar de Brede School en naar de voetbalvereniging. Met de komst van de 150 woningen zijn de zorgen groot dat het te druk wordt op de weg.

Molenaar heeft een gesprek gehad met de directeuren van de Rehoboth en de Keijzerschool en zijn er zorgen over een tweetal zaken

  • De (on)veiligheid door de huidige drukte tijdens haal- en brengtijden van de schoolkinderen, die onveilige verkeerssituaties veroorzaken en irritaties opleveren. De huidige infrastructuur is niet optimaal om de dagelijkse piekbelasting op te vangen.
  • De beperkte parkeercapaciteit op de parkeerplaats bij de Brede School en het voetbalcomplex die de hierboven problematiek versterkt.

Het raadslid heeft hierop besloten om schriftelijke vragen te stellen aan het college van B&W. Molenaar hoopt dat er een goede oplossing komt en dat de wijk een ontsluiting gaat krijgen aan de Middelweg zoals eerst het plan was. Zie hieronder het interview met Molenaar

De vragen van de ChristenUnie/SGP

1 . Wat is de status van dit schetsontwerp?
2. Kunt u aangeven hoe de reacties van de inwoners op deze inloopavond verder worden betrokken bij het definitieve ontwerp?
3. Klopt het dat in het huidige schetsontwerp geen aansluiting voor autoverkeer op de Middelweg ingetekend is en zoja: kunt u aangeven waarom er in dit huidige schetsontwerp DJV fase 3 niet gekozen is voor een auto verbinding met de Middelweg, dit in tegenstelling tot eerdere stukken?
4. Hoe kunnen inwoners straks kennisnemen van het definitieve ontwerp?
5. Wie besluit er uiteindelijk over het definitieve ontwerp voor MKP Oost Fase 3?
6. Wat is de rol van de gemeenteraad hier (nog) in?
7. Bovengenoemde zorgen van de directeuren hierboven genoemd onder A en B zijn één- en andermaal met vertegenwoordigers van de scholen besproken. Tot welke maatregelen hebben deze gesprekken geleid?
8. Zou een zebrapad ter hoogte van de Bredeschool één van de oplossingen voor de korte termijn kunnen zijn, wilt u dit overwegen?
9. Bent u bereid om de zorgen van de inwoners die op de inloopavond aanwezig waren

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg