8.5 C
New York
donderdag 13 mei 2021

PvdA/Groenlinks stelt vragen over verhoging tarief gemeentelijke zorgverzekering

De gemeenteraadsfractie van PvdA/Groenlinks heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W in Zuidplas over de nieuwe tarieven van de collectieve zorgverzekering in Zuidplas voor inwoners met een laag inkomen en hoge zorggebruik.

De gemeente biedt via het samenwerkingsverband IJsselgemeenten een zorgverzekering aan via VGZ, het zogenaamde VGZ Rotterdampakket. De tarieven voor mensen met een laag inkomen stijgen met ongeveer 8 euro en daar wil de partij meer over weten. Ook vragen zij hoeveel mensen nu gebruik maken van deze collectieve zorgverzekering.

Raadslid Jacques Bovens stelt de vraag “Als de premie ook voor inwoners van Zuidplas stijgt, gaat de gemeente dan maatregelen nemen zodat onze inwoners, die zijn aangewezen op de gemeentepolis er volgend jaar er niet op achteruitgaan in hun zorgkosten?

De zorgpolis die wordt aangeboden is voor mensen met een minimum inkomen op minder dan 130% van de bijstandsniveau € 168,32 per maand. Dit is wel inclusief het eigen risico dat hiermee afgekocht wordt en voor mensen met een hoge zorgconsumptie aantrekkelijk. Voor deze groep inwoners betaalt de gemeente 20 euro per inwoner.

Wie tussen de 130% en 150% van het bijstandsniveau zit krijgt niet de bijdrage van de gemeente Zuidplas en moet € 188,32 per maand betalen, wel zonder eigen risico. Daarboven komt VGZ met een pakket van € 161,45 per maand maar daar komt het eigen risico nog boven op.

Voor mensen die weinig medische kosten hebben in 2020 wordt door de gemeente aangeraden ook bij andere verzekeringen te gaan kijken. De aangeboden Rotterdampolis is met een aanvullende verzekering en tandartsvergoedingen. Meer informatie is terug te vinden op de website van IJsselgemeenten.

Inkomensgrenzen voor VGZ Rotterdampolis

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg