BannerGrondVoorEenHond

8.5 C
New York
zaterdag 15 augustus 2020

BannerGrondVoorEenHond

Nieuwe dienstregeling NS en Arriva : lijnen geschrapt en andere vertrektijden

Op zondag 15 december gaan de nieuwe dienstregelingen in van de vervoerders in Nederland. Voor Zuidplas en Waddinxveen zijn er diverse wijzigingen in de dienstregeling en Gouwe IJssel Nieuws heeft de wijzigingen op een rijtje gezet.

Op alle lijnen, zowel trein als bus zijn er wijzigingen qua vertrektijden. Daarom is het altijd verstandig om snel te controleren of de tijden nog kloppen via de NS reisplanner of de website 9292.nl. Er worden in totaal 3 lijnen opgeheven in de regio. In WesterGouwe is er sprake van een forse uitbreiding van het aantal ritten op stadslijn 2 vanaf Gouda Station.

Zuidplas

Trein Gouda-Rotterdam : De NS heeft enkele treinen een andere vertrektijd gegeven maar dit zijn verschillen van 1 of 2 minuten.

Lijn 6 : Gouda – Gouwepark wordt opgeheven, een aantal jaar heeft deze bus in de spitsdienst gereden maar er wordt volgens Arriva te weinig gebruik van gemaakt. Het alternatief is bus 175 (Rotterdam Alexander – Zevenhuizen – Waddinxveen – Gouda) en dan uitstappen op de Noord-Ringdijk in Waddinxveen en stuk lopen.

Bus 190 : Gouda-Rotterdam Alexander via Moordrecht gaat nagenoeg op alle dagen andere vertrektijden krijgen. Vanaf Gouda zal de laatste bus voortaan om 23:30 uur gaan in plaats van 0:17 uur. In het weekeinde zal ook de eerste en laatste bus later vertrekken vanaf station Gouda.
Rotterdam-Gouda Vanaf Nieuwerkerk richting Gouda zal door de weeks de eerste bus 9 minuten eerder vertrekken. De laatste bus vanaf Rotterdam Alexander vertrekt ook een half uur eerder.

Bus 382 : Waddinxveen-Zevenhuizen-Moerkapelle-Zoetermeer v.v. krijgt andere vertrektijden. Tussen Zoetermeer en Waddinxveen is één rit uit de dienstregeling

Bus 383 : Krimpen/Capelle-Nieuwerkerk-Nesselande-Zevenhuizen-Zoetermeer-Den Haag krijgt andere vertrektijden. De eerste bus vanuit Krimpen vertrekt 12 minuten vroeger richting Den Haag. De meeste ritten naar Den Haag vertrekken niet meer vanaf Krimpen maar Metro Capelsebrug in Rotterdam. Er is een extra laatste rit bijgekomen tussen Nesselande en Zoetermeer-Lansingerland
Den Haag naar Krimpen Vanaf Den Haag zal het eindpunt vaak Capelsebrug in Rotterdam zijn in plaats van Krimpen. In de ochtend en avondspits is er een rit minder tussen Den Haag en Zoetermeer. Hier zijn wederom merendeel van de vertrektijden aangepast.

Waddinxveen

Lijn 86 en 87 : Waddinxveen-Boskoop worden in de dienstregeling geschrapt. Eerder waren deze lijnen een deel van de lijnen 186 en 187 die eerder werden ingekort. Arriva geeft aan dat er te weinig reizigers zijn en het alternatief is de R-NET trein die tussen Waddinxveen en Boskoop rijdt. Ook de belbussen 586 en 587 komen te vervallen.

Bus 382 : Waddinxveen-Zevenhuizen-Moerkapelle-Zoetermeer krijgt andere vertrektijden. Tussen Zoetermeer en Waddinxveen is één rit uit de dienstregeling

Volg het laatste nieuws

2,292FansLike
322VolgersVolg
510VolgersVolg