BannerGrondVoorEenHond

8.5 C
New York
zaterdag 15 augustus 2020

BannerGrondVoorEenHond

Recreatieschap kapt 14 elzen aan Tweemanspolder in Zevenhuizen

Het recreatieschap Rottemeren heeft op donderdag 12 december 14 elzen in de karakteristieke elzenlaan aan de Tweemanspolder in Zevenhuizen laten kappen. Deze bomen stonden onder de 380Kv hoogspanningskabels.

Netbeheerder Tennet vond de bomen te hoog worden en dat ze met hun takken al bijna de kabels raakten, Daarom had Tennet aan het Recreatieschap Rottemeren laten weten dat er actie ondernomen moest worden.

Het recreatieschap laat op haar website weten :” De elzenlaan langs de Tweemanspolder is inmiddels zo hoog dat ze een gevaar vormen op de plek  waar ze de hoogspanningskabels kruisen. Vanwege de bepalingen over veiligheidszones moeten deze bomen daarom helaas verwijderd worden. We kappen alleen die bomen die een gevaar vormen“.

Om de Elzenlaan niet te veel karakter te laten verliezen worden er snel 14 nieuwe elzen terug geplaatst. Op de sociale media neemt men deze belofte niet zo serieus en vreest men dat er te kleine bomen, ‘sprietjes’ worden terug geplant.

Foto’s : Jolanda Bakker

Volg het laatste nieuws

2,293FansLike
322VolgersVolg
510VolgersVolg