8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

De politieke wensen voor 2020 van college en gemeenteraad in Zuidplas

De laatste vergadering van de gemeenteraad op 17 december was de laatste van het jaar. Gouwe IJssel Nieuws vroeg het college van B&W en alle partijen in de gemeenteraad hun politieke wensen voor het jaar 2020 uit te spreken welke u hieronder kan vinden.

Terugkijkend op 2019 mag de conclusie worden getrokken dat de gemeenteraad soms fel kan zijn in discussie maar altijd met respect voor elkaar en elkaars standpunten. Daar is de gemeenteraad van Zuidplas wel een voorbeeld van hoe het kan in vergelijking met de botte manier van debatten in de Tweede Kamer. Wie een keer als VIP gast de gemeenteraad wil bezoeken kan zich op de site van Zuidplas aanmelden.

Het college van B&W Zuidplas wenst alle inwoners en ondernemers van Zuidplas een mooie kerst en een gezond nieuwjaar. Voor volgend jaar ziet het college voldoende uitdagingen om met elkaar op te pakken.

In 2020 bestaat de gemeente 10 jaar en leven we 75 jaar in vrijheid.We staan volgend jaar stil bij deze momenten en we zullen dat ook met u gaan vieren.


Ook in 2020 gaat de VVD Zuidplas Vol Vertrouwen Door. O.a. met:
· Het beheersen van uw lokale lasten
· De 2e supermarkt in Zevenhuizen
· Scherp zijn op een realistisch en vooral (financieel) haalbaar duurzaamheidsbeleid
· Meer evenementen naar Zuidplas halen
· Toegankelijke, snelle en goede zorg voor iedereen
Heeft u vragen of suggesties? We komen graag met u in contact via f.vanwijnen@zuidplas.nl


  • Einde aan de in, onze ogen, compleet doorgeslagen lokale vergadercultuur.
  • Grote, al dan niet opgelegde, veranderingen (van “gas los”, bouwen, ruimte voor leven, ondernemen) frequent, zeer onderbouwd communiceren.
  • Nieuwjaarsbijeenkomst (verbinding).
  • Raadhuisplein revival
  • openbare toiletten
  • Bestrating Velden en Dalen af van status “breek je nek voorzichtig”.


In 2020 staan we in Zuidplas voor een aantal belangrijke en ingrijpende beslissingen. De ontwikkeling van het middengebied (vijfde dorp), de doorontwikkeling van het sociaal domein (zorg, jeugdzorg), de energietransitie en maatregelen op het gebied van klimaatadaptatie. Belangrijke onderwerpen die een serieuze impact hebben op onze samenleving. Daarnaast moet er in 2020 blijvend aandacht zijn voor de kwaliteit van onze leefomgeving. De openbare ruimte moet schoon en veilig zijn en blijven.
Voor D66 kan dit niet zonder de inwoners en bedrijven van Zuidplas actief bij al deze ontwikkelingen te betrekken. Transparant beleid, open communicatie en maximale inbreng van onze inwoners is dan ook ons belangrijkste speerpunt voor 2020.


In 2020 willen we graag verder bouwen aan waar we het afgelopen jaar al mee bezig waren.
We denken hierbij aan de woningbouwopgaven, de ontwikkelingen in het middengebied en de verkeersontsluiting van onze dorpen. Het thuis nabij onderwijs willen we verder vorm geven. De school in de buurt.
Daarnaast willen we het openbaar groen verder verfraaien en de biodiversiteit vergroten voor een betere leefomgeving.


Als SP willen wij meer in contact komen met de inwoners van Zuidplas. Deze weten ons steeds beter te vinden.

We zullen dus meer op straat en in de buurten te vinden zijn. We willen weten wat de inwoners van Zuidplas belangrijk vinden.
Samen met onze inwoners naar een socialere gemeente.


De Fractie PvdA/GroenLinks heeft vele politieke wensen, zoals profijt van de toenemende welvaart, passende en betaalbare woningen in een veilige woonomgeving, bereikbare en passende zorg, duurzame inrichting en gebruik van het bebouwde en landelijke gebied, opheffen van armoede, deugdelijke voorzieningen en een florerend verenigingsleven.
Kortom, wij wensen een ieder fijne en veilige leefomstandigheden, waarin men zich thuis voelt.

Jong en oud een betaalbare woning.
Veilige fietsroutes naar sportverenigingen en scholen. Het leven voor mensen die het door omstandigheden zwaar hebben iets verlichten door te zorgen dat ze niet tegen een gemeentelijke muur lopen.

Daar zetten wij ons blijvend voor in.

Advertentie