donderdag 28 maart 2024

RECO ZVH naar halve finale beker

Op de laatste speeldag van 2019 gingen de heren van RECO ZVH naar Kampen om het op te nemen tegen Reflex in de kwart finale Nationale Beker. Reflex had nog wat recht te zetten met RECO ZVH, die in Zevenhuizen na een zinderende wedstrijd je Kampioenschap op eisten.

Reflex kwam flitsend uit de startblokken en wist de eerste set met 25-21 te winnen daarna kwam RECO in hun spel en wonnen de volgende drie sets met 24-26, 21-25 en 18-25. Hiermee plaatsen zij zich voor de halve finale, waar zij SAMEN Lycurgus zullen tegen komen.

Trainer/coach Kristian van der Wel liet Ludrich Innocente net hersteld van een blessure aan de kant en bracht de volgende basis in het veld: Timothy Scheffers, Ricardo Hofman, Jan-Jaap van Schuylenburg, Cain van Hal, Gianno Beij, Benjamin Parkinson en libero Mika Prins. Reflex speelden een alles of niets spel eb wist RECO ZVH onder druk te zetten. De passing aan Zevenhuizense kant had wat moeite met het lage plafond en kon zelf niet echt in hun spel komen.

Bij 22-20 probeerde coach Kristian van der Wel met zijn dubbele wissel van Max Nieuwstad en Bram Wiltenburg voor Gianno Beij en Timothy Scheffers wat andere patronen in te brengen. Maar Reflex bleef stand houden en met 25-21 werd deze set door hen binnen gehaald. In de tweede set waren de Zevenhuizense heren gewend aan de lage zaal en konden weer hun eigen spel gaan spelen. Met veel servicedruk en een sterke aanval namen de heren een voorsprong. Bij 19-23 nam Reflex een time-out en kon zich weer in de wedstrijd spelen. In deze eindfase wist RECO ZVH deze set naar zich toe te trekken en met een sterk blok van Timothy Scheffers werd het 24-26.

In de derde set kwam Chris van Mullem binnen de lijnen voor de niet geheel fitte Cain van Hal. De Zevenhuizense heren wisten de ingeslagen goed te vervolgen en kon weer Reflex onder druk zetten, RECO nam een voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. Bij 18/23 kwam Thomas van Rij in het veld voor Jan-Jaap van Schuylenburg voor de service en pakte zijn puntje mee, In het zicht van de setwinst kwam er wat slordigheden in het spel van Zevenhuizen en na een time-out werd de opmars van Reflex gestopt en kon Benjamin Parkinson met een sterke blokkering deze set met 21-25 winnend afsluiten.

In de volgende set wilde Reflex een vijfde set forceren. Het ging dan ook in het begin gelijk op en nadat coach Kristian van der Wel bij 9/9 een time/out had genomen en zijn spelers weer op het juiste spoor kon zetten, liep RECO uit. Bij 13-16 werd weer een dubbele wissel uitgevoerd en in deze samenstelling wist RECO de voorsprong vast te houden en zelfs uit te breiden. Bij 18-24 wist Max Nieuwstad de set met zijn smash binnen te halen en de wedstrijd met 18-25 afsluiten en zo de halve finale te bereiken, waarin zij het gaan opnemen tegen SAMEN Lycurgus.

De Zevenhuizense heren kunnen nu genieten van wat rust en met een goed gevoel de feestdagen vieren en het jaar afsluiten. In het nieuwe jaar zullen de Zevenhuizense heren de competitie vervolgen met de wedstrijd tegen VoCASA uit Nijmegen. De wedstrijd in Swanla is op 11 januari 2020 en  begint om 19.30 uur.