8.5 C
New York
donderdag 8 december 2022

Oud wethouder van Woudenberg (D66) voorgedragen als wethouder in Leiderdorp

D66 in Leiderdorp heeft oud wethouder van Woudenberg voorgedragen als kandidaat wethouder in deze kleine gemeente. Van Woudenberg was eerder wethouder in Zuidplas van 2014 tot 2018 en daarvoor vier jaar gemeenteraadslid.

Van Woudenberg keerde in 2018 niet terug als wethouder omdat zijn partij een fors verlies had geleden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen dat jaar. Hij was hierna werkzaam als zelfstandig financiëel adviseur en woont in de polder in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Leiderdorp stond de afgelopen tijd in het teken van een politieke crisis over de maximumsnelheid van Leidse Ring Noord. De Lokale Partij Leiderdorp stapte toen uit de coalitie en moest er opnieuw worden onderhandeld.

Van Woudenberg gaat met zijn D66 partij een coalitie vormen met VVD, ChristenUnie/SGP en CDA. Van Woudenberg wordt voorgedragen en de gemeenteraad zal hem uiteindelijk kiezen. De verwachte portefeuilles zullen zijn: duurzaamheid, onderwijs, regio, beheer openbare ruimte en kunst & cultuur. Hij wordt ook verantwoordelijk voor communicatie & media, wijk- en buurtgerichtwerken en het maatschappelijk vastgoed van de gemeente Leiderdorp.

Diezelfde raad zal van Woudenberg ook toestemming moeten verlenen om buiten de gemeente Leiderdorp te mogen wonen. In Zuidplas heeft wethouder Hordijk een ontheffing voor de verplichting, die woont tijdelijk in Gouda.

De fractie van D66 is erg tevreden met de kandidatuur van Van Woudenberg. “Hij is een ervaren wethouder met een duidelijk D66-profiel. Bovendien heeft Rik veel ervaring op de onderwerpen die ook nu weer in zijn portefeuille zitten. Alle ingrediënten voor een vliegende start in Leiderdorp, dus“, zegt fractievoorzitter Jeroen Hendriks.

Advertentie