BannerGrondVoorEenHond

8.5 C
New York
zaterdag 15 augustus 2020

BannerGrondVoorEenHond

Petitie over doortrekken metro veroorzaakt reuring op sociale media

Op internet is Tim Sekac een petitie gestart om de metrolijnen van Rotterdam door te trekken naar Zevenhuizen, Gouda en Moerkapelle. Volgens de indiener is het namens de regio Zoetermeer, Zevenhuizen en Gouda. Op de Facebookgroepen ‘Je bent een Zevenhuizenaar als’ en ‘Je bent pas een Moordrechtenaar als’ is inmiddels reuring ontstaan over dit plan.

De indiener, die in Amsterdam woont, heeft diverse veranderingen in gedachten voor zowel richting Zoetermeer en Gouda. Opvallend is dat hier meerdere keren natuurgebieden worden doorkruist, aansluitingen op de Randstadrail worden overgeslagen en ook de R-NET lijn naar Alphen niet wordt ontsloten. Daarmee lijkt het plan gemaakt te zijn zonder kennis en behoeften van deze regio. De petitie was op moment van publicatie van dit artikel 350 maal gesteund.

Vooral het doortrekken van Metro B vanaf Nesselande via Zevenhuizen (via een nieuw NS station op de lijn Den Haag Gouda) naar Moerkapelle levert op de Facebookgroep ‘Je bent een Zevenhuizenaar als’ veel kritiek en wat minder bijval op. Veel inwoners zijn bang dat hiermee overlast naar de dorpen worden toegehaald. Diverse inwoners vrezen ook dat de natuur rond de Rottemeren, Eendragtspolder en Tweemanspolder verloren gaat. Voorstanders klagen vooral over de slechte prestaties van de bussen van Arriva en over de verkeersdruk. Al langere tijd staat men in de ochtenduren vast in Zevenhuizen en is er op de N219 altijd file richting Nieuwerkerk.

Als de metro komt brengen het ook ellende. Heb dit meegemaakt in Rotterdam Ommoord en in Capelle aan den IJssel

Inwoner op Facebook tegen de plannen

Naast het doortrekken van de metro vanuit Nesselande wil de initiatiefnemer ook metrolijn A over een nieuw traject van circa 15 kilometer te laten rijden naar station Zoetermeer, via de Rotte, Oud Verlaat, Bleiswijk en station Zoetermeer Oost en metrolijn C vanaf de Terp doortrekken door natuurgebied Hitland en de ‘s-Gravenweg naar Moordrecht en Gouda.

Deze laatste lijn krijgt in een poll op de Facebookpagina ‘Je bent pas een Moordrechtenaar als‘ wel steun maar hier is het geluid hetzelfde in de reacties als in Zevenhuizen : “Als de metro komt brengen het ook ellende. Heb dit meegemaakt in Rotterdam Ommoord en in Capelle aan den IJssel“. Moordrecht is in Zuidplas wel het slechts bediend qua openbaar vervoer, overdag rijdt alleen bus 190 ieder half uur tussen Nieuwerkerk en Gouda.

Zuidplas heeft zelf meer behoefte aan een extra treinstation bij de Gouweknoop op de lijn Alphen – Gouda. Hiervoor kreeg wethouder Schuurman eerder geld beschikbaar van de gemeenteraad voor onderzoek.

“.

Volg het laatste nieuws

2,292FansLike
322VolgersVolg
510VolgersVolg