8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Nieuwerkerk oppermachtig in derby tegen KCC

Het vlaggenschip van CKV Nieuwerkerk is 2020 fantastisch begonnen. De ploeg van coaches Leon Simons en Jan van Essen versloeg de ongeslagen koploper KCC met maar liefst 27-22. In de derby tegen Capelle keek Nieuwerkerk al snel tegen een 1-4 en 2-5 achterstand aan.

Onder aanvoering van een uitmuntende Jop Brouwer zette Nieuwerkerk de achtervolging in.
Onder toeziend oog van de burgemeester en wethouder van de gemeente Zuidplas pakte de ploeg een 6-5 voorsprong om vervolgens via 9-9 en 11-11 een 14-11 voorsprong bij rust te pakken. In de tweede helft werd het verschil vier op 17-13. KCC kwam goed terug tot 20-19, maar daarna besliste Nieuwerkerk de wedstrijd door uit te lopen naar 23-19 en 25-21.

Uiteindelijk won Nieuwerkerk met maar liefst vijf doelpunten verschil en daar kan de hele club ongelooflijk trots op zijn. De nederlaag in Capelle werd meer dan hersteld en Nieuwerkerk liet andermaal zien in de top van de Hoofdklasse thuis te horen.

Doelpunten Nieuwerkerk: Jop Brouwer 7, Niels Stuurstraat 6(2), Mats Rodenburg 5(3), Koen Collée 4(2), Babette Blok 4 en Cathy van Horik 1

Doelpunten KCC: Stefan Dekkers 8(1), Julian Middelkoop 3(3), Mark Behrens, Bo Oppe 2, Mandy Biesbroek 2, Anouk Edens 2, Demi van Oosten 1 en Tessa Noordzij 1

Foto boven : Via twitter burgemeester Weber