donderdag 18 april 2024

Geen revanche voor RECO ZVH in Houten

In de return wedstrijd tegen Taurus, konden de heren van RECO ZVH de in eigen huis met 3-2 verloren wedstrijd zich niet revancheren, Toch zaten de heren er dichtbij na een grillig verlopen wedstrijd moest de vijfde set weer uitsluitsel geven. Via de setstanden 25-16, 24-26, 25-20, 22-25 en 15-13 ging deze wedstrijd over in handen van Taurus, waar mee zij een punt dichter achter RECO op de ranglijst kwamen.

Trainer/coach Kristian van der Wel startte met de volgende basis op binnen de lijnen: Ricardo Hofman, Benjamin Parkinson, Chris van Mullem, Timothy Scheffers, Gianno Beij, Ludrich Innocente en libero Mika Prins. Een grote schare van supporters uit Zevenhuizen zag Ricardo Hofman bij RECO de score openen en de Zevenhuizense heren konden tot 6-7 aan de goede kant van de score blijven. Hierna wist Taurus het heft in handen te nemen en met een goede service de gasten onder druk te zetten.

Doordat aan Zevenhuizense kant weinig kracht in de aanval zat konden heren uit Houten deze simpel verdedigen en waren de aanvallen een gemakkelijke prooi voor hun blokkering. Coach Kristian van der Wel probeerde met zijn wissels het tij te keren. Bij 18-12 kwam Cain van Hal voor Ricardo Hofman en bij 21-13 kwam Bram Wiltenburg voor Timothy Scheffers in het veld. Taurus wist in de eindfase met drie sterke bloks op setpoint te komen en nam deze set dan ook met 25-16 in hun bezit.

In de tweede set leek het erop dat RECO niet bij de les was en moest coach Kristian van der Wel al snel ingrijpen en deed dit door de spelverdeler te wisselen en nam Bram Wiltenburg de taak van Timothy Scheffers over bij 6-2. Langzaam maar zeker wist Zevenhuizen langszij te komen en wist met de sterke service van Ludrich Innocente de stand naar 12-13 te brengen. Bij de Zevenhuizenaren was wisselvalligheid troef, er werden veel onnodige fouten gemaakt en de service ging te vaak fout. Bij 16-14 kwam Jan-Jaap van Schuylenburg voor Benjamin Parkinson in het veld en kon gelijk met zijn blokkering scoren. In de eindfase van deze set werden de heren van RECO uitzinnig aangemoedigd door hun supporters, die de helft van alle publiek vormde. Bij 21-20 moest coach Van der Wel nog een time-out nemen om zijn ploeg weer de goede richting te wijzen. Taurus zette alles op alles om deze set niet te verliezen maar wist één setpoint weg te halen maar RECO kon deze set toch met 24-26 binnen halen.

In de derde set bleef de samenstelling bij ZVH gelijk en begonnen de Zevenhuizense heren goed en wisten met hun blokkering de Taurus aanvallen een aantal keren te stoppen. Taurus wist later beter in hun spel te komen en de aanvallers wisten nu beter gebruik te maken van de RECO blokkering en zo via de handen de ballen onmogelijk te laten verdedigen. Bij 14-12 voerde coach Kristian van der Wel zijn dubbele wissel uit binnen de lijnen kwamen Max Nieuwstad en Timothy Scheffers voor Bram Wiltenburg en Gianno Beij.

Dit had niet het gewenste effect ZVH kon iets terug doen en coach Eric Gras van Taurus nam voor de zekerheid bij 23-19 een time-out, die effect had dat de Zevenhuizense service fout ging. Max Nieuwstad kon met zijn aanval het eerste setpoint voor Taurus wegslaan, maar kon niet verhelpen dat deze set met 25-20 werd afgesloten. In de vierde set nam RECO vanaf het begin de leiding en kon nu wel met een sterke aanval punten scoren, terwijl Taurus slordig omging met hun kansen. Bij 3-8 nam Taurus coach een time-out maar dit kon niet verhinderen dat ZVH de ingeslagen weg bleef vervolgen en afstand kon houden, Bij 14-16 kwam Max Nieuwstad voor Gianno Beij in het veld. RECO bleef de aanvallen van Taurus goed tegenhouden en kon Jan-Jaap van Schuylenburg bij 22-25 de set binnen halen.

In de beslissende vijfde set hielden de beide teams elkaar in evenwicht en kon Taurus pas bij 13-13 het verschil maken en deze set met 15-13 winnend afsluiten.

RECO houdt één punt over aan deze wedstrijd en staat met 20 punten uit 13 wedstrijden op een vijfde plek, gevolgd door Taurus met 15 punten. De kampioenspoule is voor RECO een zekerheid geworden en deze zal vanaf zaterdag 22 februari beginnen met een thuiswedstrijd.

Voor de Zevenhuizense heren staat komende dinsdagavond om 19.30 uur weer een competitie wedstrijd op het programma. Dan spelen zij in Swanla tegen het Groningse SAMEN Lycurgus

Opstelling teams:

Taurus:  Jorg de Waard (10)(Jelle van Jaarsveld (8)), Daan Haanappel (5), Finn Frielnk (11), Thijs Bouman (12), Dylan Boerefijn (18)(Hans van Westrenen (8)), Timo Gras (3)(Leroy Boerefijn (2)), Mats Bleeker (L)

RECO ZVH: Timothy Scheffers (1) (Bram Wiltenburg (3)), Gianno Beij (12) (Max Nieuwstad (8)), Chris van Mullem (5) (Cain van Hal (1)), Ludrich Inocente (15), Ricardo Hofman(15), Benja;Andre min Parkinson (1) (Jan-Jaap van Schuylenburg (5)), Mika Prins (L)

Foto’s : André Dirks