8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

Gezellige lampionnenoptocht in Zevenhuizen (+VIDEO)

Op zaterdag 1 februari was een gezellige lampionnenoptocht, dit jaar met het thema ‘Moppereend’. Veel kinderen kwamen verkleed en/of geschminkt naar Dorsphuis Swanla om daar kunnen meelopen met de sfeervolle wandeling door Zevenhuizen.

Net als in het prentenboek van de Nationale voorleesdagen, pakten donkere wolken zich samen boven Zevenhuizen. In de loop van de dag werd het gelukkig droog en tijdens de lampionnenoptocht hoefde niemand meer te mopperen over slecht weer!

Fijn voor alle deelnemers om een droge wandeling te kunnen lopen, dat is wel eens anders geweest. De opkomst was dan ook groot en het was een prachtig gezicht om een lange sliert lampionnen door de Zevenhuizense straten te zien gaan. De kinderen werden onderweg getrakteerd op een krentenbol, snoepjes en muziek en ook bij terugkomst muzikaal onthaald door Afslag 9.

Prijzen

De een had een prachtig geschminkt gezicht, de ander pakte uit met een geweldig dierenkostuum en weer een ander was creatief geweest en had zelf een lampion gemaakt. De kinderen hadden met hun ouders hun best gedaan want er waren lekkere chocoladeprijsjes te winnen. Schildpadden, honden, varkens, maar ook een tijger, leeuw en regenbogen liepen mee. En natuurlijk eenden, heel veel eenden waggelden door Zevenhuizen. De jury had het moeilijk maar uiteindelijk gingen Syara, Nikita, Levi en Bram met de prijzen naar huis! Maar niemand ging met lege handen weg, iedereen kreeg een heerlijke mandarijn mee naar huis.

Advertentie