8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Gemeente geeft informatie over toekomst Posthuis : 7 middeldure koopwoningen in plan

Het college van B&W in Zuidplas hebben, iets later dan beloofd, een informatienota verstuurd aan de gemeenteraad over de toekomst van het in zeer slechte staat verkerende Posthuis aan de Dorpsstraat in Moordrecht. In de nota staat dat er zeven middeldure koopwoningen in het plan staan.

De panden zijn niet meer in eigendom van diverse eigenaren maar allemaal aangekocht door Antheos Projectontwikkeling II en maakte op eigen kosten een ruw plan over de locatie. Op 17 januari hebben ze dit plan gepresenteerd aan de gemeente Zuidplas. De gemeente gaat er nu verder mee aan de slag.

In de nota is te leden dat het schetsontwerp bestaat uit zeven middeldure koopappartementen met een parkeervoorziening op eigen grond. Dit wordt nu ambtelijk getoetst aan o.a. het bestemmingsplan, de huidige parkeernormen, stedenbouwkundige uitstraling en levensloopbestendigheid van de appartementen. Het ontwerp wordt nog nader uitgewerkt om beoordeeld te kunnen worden door de Omgevingsdienst. De verwachting is dat het schetsontwerp volledig past binnen het geldende bestemmingsplan.

Zuidplas geeft aan dat het bouwen in de omgeving consequenties heeft voor de omgeving en wil van de ontwikkelaar een gedegen plan over de verkeersstromen en het bouwmanagement. Ze belooft om de overlast van geluid en trillingen te monitoren om zo te overlast zoveel mogelijk. waar kan, te beperken. De verwachting is dat nog in 2020 gebouwd kan gaan worden en dat de oplevering in 2021 zal gaan plaatsvinden. Wat er gaat gebeuren met huurwoningen aan de achterkant is niet bekend.

Met dit plan lijkt er een einde de te komen aan 11 jaar onduidelijkheid over deze lelijke plek in de Dorpsstraat van Moordrecht. Niet voor niets zijn de politieke partijen al jaren aan het vragen om een oplossing. Afgelopen week vroeg het CDA en de VVD niet voor niets waar de informatienota bleef. Bij inwoners en politiek was de maat vol en men het wachten zat.

Lees hier meer over het dossier Posthuis

Advertentie