8.5 C
New York
maandag 1 juni 2020

Toestand slachtoffertje aanrijding op schoolplein stabiel, ophef op social media

Het jongetje, dat donderdagmiddag 6 februari 2020 op het schoolplein werd geraakt door een auto, is stabiel. Ook is hij inmiddels aanspreekbaar. Dit heeft de schoolleiding van de Gideonschool per e-mail aan de ouders van kinderen van de school laten weten. Wel zal hij nog enige tijd in het ziekenhuis moeten doorbrengen. De auto is door de politie meegenomen voor een technisch onderzoek.

Op de beide scholen op deze locatie had het incident grote impact. Burgemeester Han Weber steekt alle betrokkenen en getuigen een hart onder de riem:

Op social media laten veel mensen weten dat ze het ongepast vinden dat er direct foto’s en berichten op social media en websites verschenen, zelfs nog voordat de ouders van het slachtoffertje geïnformeerd waren. Niet alleen ouders en passanten, maar ook diverse media berichtten vroegtijdig over dit incident.

 

 

De vrijwilligers van Gouwe IJssel Nieuws wachten met publicaties over een dergelijk ongeval altijd tot duidelijk is dat iedereen geïnformeerd is. Hiervoor hebben we vaak rechtstreeks contact met de politie. Ook bij dit incident hebben we gewacht tot de ouders geïnformeerd waren en totdat deze op school gearriveerd waren. Het nieuws vinden wij belangrijk, maar de betrokkenen vinden wij vele malen belangrijker.


Volg het laatste nieuws

2,233FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg