8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Grillhouse Zevenhuizen moet wijken voor nieuw tandheelkundig centrum

De gemeente Zuidplas wil meewerken aan een plan voor een nieuw tandheelkundig centrum in de Dorpsstraat in Zevenhuizen. Hiervoor moet wel het grillhouse aldaar verdwijnen. Dat valt terug te lezen in een informatienota van het college van B&W aan de gemeenteraad.

De planmaker heeft de gemeente verzocht mee te werken aan een nieuw tandheelkundig centrum verdere op het terrein waar nu op nummer 204 nog garageboxen staan. Om parkeergelegenheid en een veiligere uitrit te creëren wil de initiatiefnemer de huidige grillhouse op 206 slopen om zo meer ruimte te maken.

In het bestemmingsplan staat de locatie echter op wonen dus moet het bestemmingsplan worden aangepast. De gemeente geeft aan, omdat er nu ook niet wordt gewoond, mee te willen werken aan een nieuwe bestemming. De gevraagde wijziging kan worden opgenomen in een eerstvolgend Verzamelplan van de gemeente Zuidplas. Hiervoor wordt momenteel geïnventariseerd welke initiatieven er voor in aanmerking komen. De vaststelling van dit verzamelplan is beoogd in het 3e kwartaal van 2020.

Met deze medewerking kan de initiatiefnemer aan de slag met het  maken van een verdere planvorming voor het tandheelkundig centrum. Wanneer dit plan gereed is, is nog niet bekend maar de eerste horde is voor de planmaker genomen.

Advertentie