8.5 C
New York
dinsdag 25 juni 2024

Nationaal Fonds Kinderhulp zoekt collectanten

Van 20 tot en met 25 april is de nationale week van de collecte voor het Nationaal Fonds Kinderhulp (NFK). Het fonds is op zoek naar mensen die willen helpen om deze week tot een succes te maken. Kinderen in uw eigen buurt worden hiermee geholpen.

In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Om deze kinderen te helpen is veel geld nodig. Het NFK werkt veel samen met lokale stichtingen zoals Stichting Leergeld Hollandsche IJssel. De opbrengst in Capelle, Krimpen en Zuidplas is dan ook grotendeels voor Leergeld.

Met uw inspanning worden dan kinderen direct bij u in buurt geholpen. Hoe meer mensen een handje willen helpen hoe hoger de opbrengst. U kunt in uw eigen buurt aan de slag. Ook al is maar een avond van 18.00 uur tot 20.00 uur. Wij zijn er heel blij mee. Heeft u interesse stuur dan een mail naar voorzitter@leergeldijssel.nl of stuur een briefje naar Leergeld Hollandsche IJssel, Meidoornveld 192 2906 AH in Capelle aan den IJssel.

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel helpt kinderen van 4 t/m 17 jaar waarvan de ouders niet meer inkomsten hebben dan 120% van het wettelijk sociaal minimum. Het motto van de stichting is dat alle kinderen moeten kunnen meedoen. De Stichting realiseert dat door o.a. het verstrekken van een fiets aan kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan, een laptop aan kinderen vanaf groep 7, kosten voor een schoolreis als aanvulling op de gemeentelijke regeling of een aanvulling op het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Voor meer informatie: zie de website www.leergeldijssel.nl

Advertentie