8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

Prachtig gevecht eindigt in zege voor Nieuwerkerk (30-26)

Het vlaggenschip van CKV Nieuwerkerk heeft ook haar vijfde wedstrijd van 2020 gewonnen. Na een 15-11 ruststand werd uiteindelijk met 30-26 afgerekend met Avanti uit Pijnacker. Met deze zege verstevigde Nieuwerkerk de tweede plek en de plek in de kruisfinale lonkt voor het team van coaches Leon Simons en Jan van Essen. Tegen Avanti ging het absoluut niet vanzelf. Het was een heerlijke wedstrijd die lang gelijk op ging. Uitblinker Jop Brouwer was er met vijf goals verantwoordelijk voor dat Nieuwerkerk met een goede voorsprong ging rusten. In de tweede helft bleef Avanti maar aanhaken.

Topscoorder Niels Stuurstraat schoot belangrijke treffers binnen, maar het was ook de fantastische invalbeurt van Koen Collée die het verschil maakte. Via 28-26 eindigde Nieuwerkerk uiteindelijk op 30-26 en daarmee werd weer een grote stap gezet.

Nieuwerkerk staat na 11 duels op 18 punten. Koploper KCC heeft er 19. TOP heeft 14 punten en HKC 13. Dat betekent dat Nieuwerkerk de kruisfinales kan ruiken inmiddels. Volgende week speelt de blauw/zwarte formatie om 20:00u de uitwedstrijd bij AW/DTV in Amsterdam. Zij verloren zaterdag van Fiks en zijn nog niet veilig. TOP won zoals verwacht thuis van Rohda.

Bron : korfbal.nl

Doelpunten Nieuwerkerk: Niels Stuurstraat 9(1), Jop Brouwer 7, Koen Collée 4, Dani Hoogendoorn 3(1), Laura v.d. Linden 3, Miriam Swart  2, Babette Blok 1 en Lotte Dingjan 1

Doelpunten Avanti: Tom Snaphaan 6(2), Merijn Sevenhuysen 5(1), Floor Munnik 4, Judith Goedendorp 4, Linda v.d. Zijden 4, Stefan Hogervorst 2 en Arie Vingerling 1

Advertentie