8.5 C
New York
vrijdag 29 mei 2020

Hoogheemraadschap waarschuwt voor nep aanmaningen

Het hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard waarschuwt voor nep aanmaningen die per email worden verstuurd.  De berichten lijken afkomstig van E-LEGAL incasso advocaten en er staat een buitenlands bankrekening nummer op. Volgens de Regionale Belasting Groep. de organisatie die de waterschapsheffingen int voor het Waterschap, is het logo van E-LEGAL misbruikt en niet afkomstig van deze organisatie. RBG laat weten dat altijd zelf aanmaningen versturen en dit alleen via de post. De RBG vraagt dan ook niet deze aanmaningen te betalen. Een voorbeeld van een nepaanmaning staat onder dit artikel.

Steeds vaker proberen internetcriminelen via email of telefoontjes mensen geld afhandig te maken.  Vaak zijn de mailtjes in slecht Nederlands geschreven maar soms ook niet van echt te onderscheiden. Het advies is bij twijfel nooit te betalen en contact te zoeken met de organisatie. Meer tips over dit soort ‘phishing’ en het herkennen van dit soort berichten staat op de website van veilig internetten.

E-Legal laat ook weten dat de heer Veenendaal niet bij hun werkzaam is. Meer informatie heeft dit kantoor op hun website staan  : “Wij ontvangen momenteel veel meldingen dat een oplichter zich voordoet als een medewerker van ons advocatenkantoor in een poging om slachtoffers geld afhandig te maken. Aangezien ons kantoor meldingen van verschillende soorten fraude ontvangt, lijken er zelfs meerdere oplichters actief te zijn.

voorbeeld nep aanslag, bron Regionale Belasting Groep


Volg het laatste nieuws

2,231FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg