8.5 C
New York
donderdag 1 oktober 2020

Overlast gevende vrachtwagen verwijderd uit dorpskern van Moordrecht

Op donderdagavond 13 februari heeft een berger een overlast gevende vrachtwagen verwijderd uit de dorpskern van Moordrecht. De vrachtwagen, die sinds zondag in het dorp geparkeerd stond, is in opdracht van het team Handhaving van Zuidplas verplaatst naar een minder hinder gevende locatie buiten het dorp.Sinds zondag 9 februari stond de vrachtwagen geparkeerd in een parkeervak bij een appartementencomplex aan het begin van het Oosteinde in Moordrecht. De wagen nam zoveel ruimte in beslag, dat de stoep achter de parkeervakken bijna ontoegankelijk werd voor voetgangers die zich hierdoor op de rijbaan moesten begeven.  Tevens is het in Zuidplas verboden om vrachtwagens binnen de bebouwde kom op de openbare weg te parkeren, waardoor de wagen in de eerste plaats al helemaal niet langs deze weg geparkeerd mocht worden.

Het handhavingsteam van Zuidplas en de plaatselijke politie hebben onderzoek gedaan naar de herkomst van de vrachtwagen, die een Duitse kentekenplaat voerde. Echter liep het spoor dood bij een opgeheven bedrijf in Duitsland en was er geen geregistreerde bezitter te bereiken in Moordrecht.  Hierna werd besloten om de vrachtwagen door middel van een berger van de overlastgevende plaats te laten verwijderen en over te laten brengen naar een veiligere plek.

Het gebeurt met enige regelmaat dat kleine vrachtwagens zoals deze willekeurig worden achtergelaten met een lading drugsafval in de laadruimte. Er is nog geen verdenking van dat dat hier ook het geval is, waardoor de vrachtwagen voorlopig op z’n nieuwe plek mag blijven staan in afwachting van de eventuele terugkeer van de bestuurder.


Volg het laatste nieuws

2,322FansLike
322VolgersVolg
537VolgersVolg