8.5 C
New York
woensdag 8 juli 2020

Onrustig CKV Nieuwerkerk loopt tegen eerste nederlaag aan

Een onrustig CKV Nieuwerkerk is in Amsterdam tegen de eerste nederlaag van 2020 aangelopen. AW/DTV was na een 16-12 ruststand uiteindelijk met 27-25 te sterk.

Al met al een terechte nederlaag voor Nieuwerkerk dat eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aanliep. Een groot deel van de spelers had, zo leek het althans, teveel last van spanning en behaalde niet het normale niveau. Ondanks de aanmoedigingen van bijna 150 Nieuwerkerk supporters lukte het de ploeg niet om in de tweede helft de schade te repareren. Op 21-20, 23-22 en 25-24 kwam Nieuwerkerk dicht in de buurt van AW/DTV, maar uiteindelijk wonnen de Amsterdammers terecht. AW/DTV speelde zich daarmee veilig. Voor Nieuwerkerk is het de komende twee wedstrijden nog spannend.

Nieuwerkerk stond de afgelopen week behoorlijk in de picture. Concurrenten HKC en TOP schreven Nieuwerkerk al de play-offs in en ook op Korfbal.nl ging het al om de play-offs. Nieuwerkerk is daar echter nog niet. Dit weekend had de ploeg een grote stap kunnen zetten. Na de overwinning van TOP op HKC eerder op de avond, wist de ploeg van Simons en Van Essen dat definitieve plaatsing er nog niet in zat in Amsterdam. In Amsterdam werd het vlaggenschip van CKV Nieuwerkerk gesteund door bijna 150 blauw zwarte supporters. Met twee bussen en veel auto’s was het publiek haar helden achterna gereisd. AW/DTV speelde nog voor handhaving en moest dus ook aan de bak.

AW verdiende de overwinning uiteindelijk ook meer dan Nieuwerkerk. De Amsterdamse ploeg was rustiger en overtuigender. Op de juiste momenten waren het Snel (stip) en Gina de Groot voor de 27-24. Nieuwerkerk knakte. Collee schoot nog wel zijn 8e binnen, maar de eindstand werd 27-25. AW/DTV handhaaft zich hiermee (terecht) in de Hoofdklasse. Nieuwerkerk maakt het hierdoor spannend.

Na de wedstrijd uiteraard teleurstelling bij spelers en coaches. Door alle aandacht op de play-offs had Nieuwerkerk misschien dit weekend al feest willen vieren. Helaas, dat is niet het geval. TOP doet het super goed, door ook bij HKC te winnen. Nieuwerkerk nu op 18 punten en TOP op 16. Het blijft spannend.

Nieuwerkerk staat er nog steeds prima voor en de ploeg moet de rust bewaren. Dit duel met AW/DTV was een uitstekende test-case. Voor een aantal spelers geldt dat zij niet goed met de spanning om gingen. Volgende keer beter. Over twee weken de uitwedstrijd bij Rohda. Opdracht is “simpel”. Winnen en met zoveel mogelijk goals verschil. We hopen wederom op veel Nieuwerkerks publiek!

Doelpunten Nieuwerkerk: Koen Collee 8, Niels Stuurstraat 8(2), Miriam Swart 3, Babette Blok 3, Cathy van Horik 1, Laura v.d. Linden 1 en Dani Hoogendoorn 1 

Doelpunten Aw/Dtv: Cedrick Pardieck 7(2), Jim Snel 5(4), Danny de Vos 5, Clarence Rademakers 3, Gina de Groot 2, Linsey van Mourik 2, Amber ten Hulsen 2 en Vikash Mahadew Missier 1

Volg het laatste nieuws

2,272FansLike
322VolgersVolg
498VolgersVolg