8.5 C
New York
donderdag 4 juni 2020

Spannende dag voor Laudame VCN in bekerfinale

Voor de volleybaldames van Laudame VCN is het op zondag 16 februari een spannende dag, ze zijn de eerste niet eredivisieclub die ooit in de landelijke bekerfinale staat. Om 16;00 uur treden ze aan in de Maaspoort in Den Bosch. Daarmee schrijven ze nu al historie maar het winnen van de beker zou het sprookje compleet maken.

De tegenstander van VCN (Volleybal Capelle Nieuwerkerk) is Sliedrecht sport, de regerend landskampioen maar de dames zijn zeker niet kansloos. Eerder stuurde de dames de eredivisie koploper Eurosped naar huis met 3-0 naar huis en werd het in een bloedstollende halve finale 3-2 tegen eredivisionist Sneek.

Lucas Vroom van de sponsorcommissie liet op vragen weten dat het leeft : “De bekerfinale zit natuurlijk al eventjes in het hoofd bij de dames en staf. Ze trainen bijvoorbeeld een aantal keer op het centre court in de Oostgaarde om enigzins te kunnen wennen aan het spelen in zo’n grote zaal. Daarnaast trainen ze de zaterdag voor de bekerfinale zelfs nog een uurtje in de hal Den Bosch om een beetje feeling met de zaal te krijgen. Voor de meeste is het natuurlijk de eerste keer dat ze een wedstrijd van dit kaliber spelen in een zaal waar bijna 3000 man in passen!

Maar niet alleen het team, ook fans, sponsoren en de leden zijn in touw voor deze memorabele dag. “Daarnaast zijn we als vereniging ook druk bezig. Voor VCN als vereniging is dit natuurlijk ook een fantastische belevenis. Je merkt dat het echt leeft en dat we allemaal ontzettend trots zijn op de dames. Dat zie je bijvoorbeeld in de honderden supporters die meegaan! Daarnaast merken we ook dat de sponsors van dames 1 apetrots zijn en echt meeleven. Hoofdsponsor Laudame Financials heeft bijvoorbeeld meegeholpen met het regelen van de bussen en onze dames voorzien van nieuwe inspeelshirts. Onest, een subsponsor van de dames, heeft bijvoorbeeld voor klappers gezorgd”. verteld Vroom.

Er zijn nog kaarten voor de finale, die om 16:00 uur is, te verkrijgen bij NeVoBo. De wedstrijd is op volleybal.nl live te zien, te beluisteren bij IJsselsport die met twee verslaggevers naar Den Bosch reizen en om 18.10 uur bij Studio Sport. Gouwe IJssel Nieuws is er ook bij en zal morgen een foto reportage publiceren van de wedstrijd.

 


Volg het laatste nieuws

2,239FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg