8.5 C
New York
donderdag 4 juni 2020

VCN wint zilver met gouden rand (+video)

De dames van Laudame Financials VCN hebben dan wel de bekerfinale verloren met 3-0 maar schreven historie en vierde het zilver dat met een gouden rand was. In de Maaspoort was Sliedrecht Sport een maatje te groot voor het jonge team van Ivo Munter.

Terwijl de heren finale tussen Dynamo en Lycurgus nog bezig was, kwamen de honderden supporters aan in de Maaspoort. Het was 16 februari 2020 waar VCN historie schreef door als eerste niet eredivisieclub de finale van het bekertournooi te halen. Ton Jansen staat te glunderen dat het zover is gekomen, VCN speelt topdivisie maar doet het daar ook heel goed op een tweede plaats.

De medailles zijn nog maar net aan Lycurgus uitgereikt of het getrommel barst los vanaf de meegebrachte rode olievaten. Tijdens het inspelen met de speciale bekershirts is de spanning van de gezichten af te lezen bij de speelsters. Dat is terug te zien in de eerste set waar er heel zenuwachtig gespeeld wordt. Sliedrecht is aanvallend sterker en wint de set met overmacht ; 25-14.

Hiermee lijkt ook de spanning van de dames van VCN van de schouders af gevallen te zijn en voluit gaan ze de tweede set in. Deze set is voor de volleyballiefhebber om van te smullen met ralleys, mooie passes en goede scores. Het spel gaat heen en weer en VCN bouwt tot tweemaal een voorsprong van een aantal punten op. Maar ondanks vier setpunten gaat de set uiteindelijk naar Sliedrecht met 31-33.

Dat de set veel energie had gekost was terug te zien bij de start van de derde set waar de achterstand snel opliep naar 1-9. Coach Ivo Munter kon dit verklaren “het is een soort volleybalwet dat als je zo’n set met 31-33 verliest het heel moeilijk is om de energie er in te houden. We hebben aan alle kanten dat geprobeerd maar je ziet gewoon dat het lastig is“. Maar ondanks dat de bekerwinst steeds verder uit het zicht kwam bleef het publiek achter het team te staan en bij elk punt klonk er een enorm gejuich. Uiteindelijk verloor VCN ook de derde set met 14-25.

VCN haalde met trots haar zilveren medaille op en vierde het met de eigen aanhang. Coach Munter zei na afloop dan ook “we hebben zilver gewonnen“. Spelverdeelster Lisa Vossen liet Gouwe IJssel Nieuws na afloop weten “Het was al super dat we dit gehaald hadden en dit was dus een cadeautje voor ons“. Vossen had de zilveren schaal in haar handen en waar ze was, was de schaal. Vandaag krijgt niemand meer die schaal uit haar handen.

Zie de reacties en sfeer in de Maaspoort in onderstaande video, meer foto’s op deze pagina.


Volg het laatste nieuws

2,239FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg