8.5 C
New York
donderdag 4 maart 2021

Nieuwerkerkers zien Raadhuisplein als meest verkeersonveilige plek

Het Raadhuisplein wordt door verkeersdeelnemers uit Nieuwerkerk aan den IJssel gezien als de meest verkeersonveilige plek van het dorp. Dat blijkt uit de enquête “prikker op de kaart” welke onderzoeksbureau DTV heeft uitgevoerd in opdracht van de gemeente Zuidplas.

Aan deze enquête werd 475 maal deelgenomen waarbij er 800 prikkers werden ingestuurd. Een prikker is een plek op de kaart waar de deelnemer een gevaarlijke plek kon aanduiden. bij 382 prikkers ging het om het negeren van de verkeersregels en 270 prikkers kregen een predicaat onoverzichtelijke situatie mee.

Uit het onderzoek blijft dat de inwoners als nummer 2 de oversteek van de provinciale weg N219 tussen de ‘s-Gravenweg en Burgemeester van der Lindenlaan zien, welke in 2014 is aangepast. Het kruispunt Batavierlaan met de Singel en de J.A. Beijerinkstraat komt als derde uit de bus. Veel fietsers zetten de fietsoversteek Kerklaan bij station als vierde en het kruispunt Batavierlaan – Kerklaan staat als vijfde.

Heatmap van prikkers – bron rapport DTV

Opvallend is dat er de afgelopen 3 jaar alleen verkeersongevallen zijn gemeld op het Raadhuisplein en niet op de andere vier gekozen locaties. Die vonden wel plaats op andere locaties in het dorp. Hiermee wordt aangetoond dat het gevoel van verkeersonveiligheid anders kan zijn dan de cijfers.

Het onderzoek is uitgevoerd nadat het Raadhuisplein was aangepast en de oversteek van fietsers en voetgangers zijn gewisseld. Deze oversteek heeft het ook 7 maanden zonder verlichting moeten doen en pas na interventie van raadslid van Drenth (NEZ) werd het opgelost. Klanten die bij de bank willen pinnen steken vaak niet bij de zebra over, wat ook gevaarlijke situaties geeft op het plein.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg