8.5 C
New York
donderdag 22 februari 2024

‘Theory of Mind’ training bij CJG

‘Theory of Mind’ (TOM) sociale vaardigheidstraining voor kinderen die moeite hebben met het aangaan en onderhouden van sociale contacten.

De cursus is bedoeld voor kinderen van 8-9 jaar, uit groep 4 of 5. Zij hebben een (vermoeden van een) stoornis in het autistisch spectrum of hebben moeite met het begrijpen van of reageren op emoties. Daarbij kunnen zij angstig of agressief worden in sociale situaties. Er kunnen maximaal 6 kinderen deelnemen.

Tijdens de training oefenen we op een speelse manier sociale vaardigheden. T.O.M. is een gezellige club. We gaan samen spelletjes en leuke oefeningen doen. Hierbij maken we gebruik van tekenmateriaal, muziek, spelletjes, toneel, video en nog veel meer.

Onderwerpen die we behandelen, zijn:

  • gevoelens;
  • opkomen voor jezelf;
  • vriendschap;
  • zintuigen.

De onderwerpen kunnen in overleg met de ouders/opvoeders en de kinderen worden aangepast.

De cursus wordt gegeven door twee trainers van MEE Midden-Holland, namens het Centrum voor Jeugd en Gezin Zuidplas en Welzijn Zuidplas. De training start op donderdag 12 maart, 15.30 uur. Voorafgaand is er een ouderbijeenkomst op maandag 9 maart. Het CJG Nieuwerkerk aan den IJssel is aan het Raadhuisplein 35

Deelname is gratis. Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.cjgzuidplas.nl/cursussen
Download hier de flyer over deze training

Advertentie