8.5 C
New York
donderdag 4 juni 2020

Post Dirksland wint brandweerwedstrijd in Nieuwerkerk aan den IJssel

Op zaterdag 7 maart organiseerde de brandweer Nieuwerkerk aan den IJssel een brandweerwedstrijd waaraan 11 brandweerposten meededen. Deelnemende teams moesten zo laten zien hoe zij met een – tot op het laatste moment geheimgehouden – scenario omgaan. De verrichtingen werden gevolgd door een team van juryleden, die punten toekenden voor diverse disciplines. Post Dirksland uit regio Rotterdam Rijnmond kwam als beste uit de bus (1423 punten), gevolgd door post Sliedrecht uit veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid (1394 punten), en post Katwijk van regio Hollands-Midden (1388 punten).

De wedstrijd werd gehouden in het voormalige Rabopand aan de J.A. Beijerinkstraat in Nieuwerkerk. Daar werd een actueel scenario gebruikt: bij de bank was een bombrief ontdekt. Daarop werden politie en de explosieven opruimingsdienst (EOD) gewaarschuwd. Bij het uitschakelen van de bom in de bombrief ging deze echter af, en raakte een EOD’er licht gewond. Taak aan de brandweerteams om de gewonde op een verantwoorde manier uit het pand te halen en over te dragen aan ambulancepersoneel. Cor Radder van brandweer Nieuwerkerk legt in de video uit wat de deelnemers allemaal te wachten stond.

Meer foto’s zijn hier te vinden


Volg het laatste nieuws

2,239FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg