vrijdag 29 maart 2024

RECO ZVH gaat na verhitte strijd ten onder – Dames ZVH verliest van koploper – zitvolleyballers overbluft

zaterdag speelden de heren van RECO ZVH tegen de nummer zes van de kampioenspoule Taurus uit Houten. In de eerdere ontmoetingen met dit team gingen de wedstrijden telkens gelijk op en werden deze pas in een vijfde set beslist. De Zevenhuizense heren gingen vol vertrouwen de wedstrijd in, maar konden tegen een ontketende Taurus en na een verhitte strijd, waarbij de scheidsrechter regelmatig een weerwoord kreeg, deze wedstrijd niet winnend afsluiten. Taurus won deze wedstrijd via de setstanden 24-26, 26-24, 23-25 en 16-25 en ging met 3-1 winst naar huis en gingen RECO voorbij op de ranglijst.

Trainer/coach Kristian van der Wel stelde de volgende basis op in het veld: Benjamin Parkinson, Cain van Hal, Bram Wiltenburg, Max Nieuwstad, Ludrich Innocente, Ricardo Hofman en libero Mika Prins. RECO ZVH kreeg vanaf het begin te maken met een sterk serverende Finn Frielink, die met zijn service ervoor zorgde dat coach Kristian van der Wel bij 0-4 zijn eerste time-out moest gebruiken. RECO wist tergend langzaam beter in hun spel te komen en wist door sterke aanvallen van Cain van Hal en Ludrich Innocente punten te scoren. Toch bleef Taurus het heft in handen houden en bij 11-17 kwamen door een dubbele wissel van coach Kristian van der Wel van Timothy Scheffers en Gianno Beij voor van Max Nieuwstad en Bram Wiltenburg. In deze fase van deze set kwam door de sterke blokkering van Ricardo Hofman en Ludrich Innocente het gat gedicht worden en kon RECO zelfs een 24-23 voorsprong nemen. Taurus herstelde zich goed en met de topscorer Dylan Boerefijn (34 punten) in hun midden werden na drie aanvallen de set met 24-26 binnen gehaald.

In de tweede set bleven Gianno Beij en Timothy Scheffers binnen de lijnen staan. Toch wist Taurus weer de druk op RECO leggen en moest er alweer snel een time-out komen om de Zevenhuizense heren weer op het juiste pad te krijgen. Dit lukte en door meer de midden aanvallers in te zetten kon RECO met 1108 voorkomen en nam coach Eric Gras van Taurus zijn eerste time-out. Deze zorgde ervoor dat Taurus op gelijke hoogte kwam. Bij 20-19 kwam Chris van Mullem in het veld voor Ricardo Hofman. Dit bleek later een gouden wissel te zijn. Taurus wist bij 22-24 een setpoint maar kon die niet verzilveren. RECO kon de opslag overnemen en had in Chris van Mullem de aanvaller die goed wist te scoren en de set met 26-24 wist te winnen voor RECO ZVH.

Ook in de derde set nam Taurus het heft in handen en liepen de Zevenhuizense heren achter de feiten aan, en moest al snel gegrepen worden naar een time-out. Thomas van Rij kwam achterin nog even voor Cain van Hal binnen de lijnen en werd na enkele acties weer teruggewisseld. Bij 11-14 kwamen Ricardo Hofman en Bram Wiltenburg weer in het veld voor Timothy Scheffers en Max Nieuwstad. Hierdoor werd het aanvalspatroon van RECO anders en kon ZVH het gat kleiner maken tot 20-21. In deze fase werd een verhitte strijd bevochten en werd meerdere malen de scheidsrechter aangesproken om zijn beslissingen toe te lichten. Coach Eric Gras nam al snel zijn twee time-outs en dit had effect. Taurus pakte de draad weer op en  kon deze set met 23-25 winnend afsluiten. De vierde set gaf een zelfde beeld te zien, RECO ZVH werd weer onder druk gezet en maar kon nu niet daar onderuit komen. Coach Kristian van der Wel probeerde van alles wissels, time-outs maar konden niet op tegen het aanvalsgeweld van Taurus die in deze vierde set heerste. Ondanks de aanmoedigingen van het in grote getale aanwezige publiek, ging won Taurus met 16-25 deze set en nam zo de drie punten mee naar Houten, Daarmee is RECO gepasseerd op de ranglijst.

Voor de heren van RECO ZVH staat zaterdag 14 maart om 20.00 uur de wedstrijd in Apeldoorn tegen de huidige koploper en titelkandidaat Draisma Dynamo op het programma.

Dames Jumbo ZVH niet opgewassen tegen koploper

de dames van Jumbo ZVH speelden zaterdag in eigen huis tegen de koploper van de derde divisie Scherp volleybal USV Protos uit Utrecht. De Utrechtse dames lieten direct zien waarom zij aan kop staan en zette ZVH onder druk. Via de setstanden 20-25, 17-25, 17-25 en 22-25 werd een 4-0 overwinning geboekt en daarmee namen zij vijf punten mee naar huis.

Trainer/coach René van Essen kon vanwege studie verplichtingen niet beschikken over Loekie Sterkenburg, De volgende basis kwam in het veld: Demi van Es, Sonja van Mil, Mariëlle Gerritsen, Marleen van Vliet, Vera Bruggeman, Tara van Zijl en libero Jolien van Dam. De dames van USV Protos wisten door een sterke aanval en hechte blokkering snel een riante voorsprong te nemen, waardoor coach René van Essen bij 4-10 zijn eerste time-out moest nemen. De aanwijzingen hadden effect en Mariëlle Gerritsen kon direct scoren en de opslag terug halen. Dit was helaas van korte duur en USV ging weer op dezelfde voet door en bleef veel grip houden op de Zevenhuizense aanvallen, de blokkering zat goed dicht. Bij 14-20 werd de tweede time-out door René van Essen genomen en kwam er wat meer verbetering in het spel van Jumbo ZVH. In de eindfase wist Demi van Es met haar service te scoren en nam de coach van Protos bij 18-22 een time-out, deze zorgde ervoor dat de Utrechtse dames weer bij de les waren en met 20-25 werd deze set binnen gehaald. De tweede set gaf een zelfde beeld te zien, USV Protos wist met hun service Jumbo ZVH onder druk te zetten en weer snel op voorsprong te komen. Sporadisch wisten de Zevenhuizense dames via Tara van Zijl en Vera Bruggeman te scoren. Bij 4-12 wisselde coach René van Essen, Demi van Es voor Chiara Broek. Hierna wist Sonja van Mil het gat te verkleinen, door een sterke service reeks uit te voeren naar 8-13. Na een gelijk opgaande strijd wist Marleen van Vliet door haar succesvolle aanvallen de USV coach bij 14-16 een time-out laten nemen. Dit had effect en USV ging krachtiger aanvallen en kon nu deze set met 17-25 afsluiten.

Coach René van Essen bracht in de derde set Rianne Hulst voor Sonja van Mil binnen de lijnen. Deze set begon hoopvol voor de Zevenhuizense dames, die USV in het begin goed bij kon houden. De eigen service kon nu USV onder druk zetten en bij 8-8 nam USV coach zijn eerste time-out, dit had geen effect Jumbo ZVH bleef scoren. Bij 12-12 nam Sonja van Mil de positie van Vera Bruggeman over. USV wist in deze fase weer alles op orde te brengen en kon weer uitlopen. Bij 15-20 kwam Vera Bruggeman weer in het veld, Jumbo ZVH kon nog een paar punten scoren maar de Utrechtse dames sloten deze set met 17-25 af. In de vierde set wist Finola Parkinson met haar service USV onder druk te zetten en zorgde dat Jumbo ZVH op voorsprong kwam. Bij 9-5 nam USV coach zijn eerste time-out, hierna kwamen zij weer meer in het spel. In de eindfase wist USV de 21-15 achterstand weg te werken en konden de Zevenhuizense dames de 22-20 voorsprong niet vasthouden en USV met een sterke servicebeurt en een krachtige aanval deze ombuigen naar 22-25 setwinst. Hiermee versterkte USV Protos hun koppositie.

Zaterdag 14 maart spelen de Jumbo ZVH dames in Leidschendam om 16.00 uur tegen Volevo, de nummer zes van de competitie.

Zitvolleyballers ZVH laten zich overbluffen

weer na een lange rustperiode mochten de zitvolleyballers van ZVH, weer eens een competitiewedstrijd spelen. In eigen huis kwam de koploper van de eredivisie, vc Allvo uit Almere op bezoek. Deze wist via de setstanden 15-25, 24-26, 19-25 en 20-25 een 4-0 overwinning te behalen en vijf punten mee naar huis te nemen.

Gelegenheidscoach Jaap Mensink, kon slechts over een kleine selectie beschikken en stelde in de eerste set de volgende basis op: Merijn Bruijne, Karen Knip, Robert-Jelle Breunisse, Tom Poortman, Daan van Egmond en Thomas de Vries. Het team van ZVH moest duidelijk weer in hun spel zien te komen en Allvo had al meer wedstrijden gespeeld en begonnen gelijk met ZVH onder druk te zetten. Coach Jaap Mensink moest al snel bij 1-7 een time-out nemen. ZVH bleef achter de feiten aan spelen en alleen Merijn Bruijne wist op gezette tijden met zijn aanval te scoren. Bij 9-19 kwam Arjen Langeler voor Daan van Egmond aan de opslag lijn. Hij wist met zijn service druk op Allvo uit te oefenen en zorgde dat er punten werden gescoord. Maar de achterstand was te groot en Allvo besliste deze set bij 15-25. In de tweede set bleef Allvo scoren met hun aanval en blokkering, toch bleef Zevenhuizen goed in hun spoor en kon halverwege met een sterkere blokkering het gat zelfs verkleinen tot twee punten.

Aanvallend kon Thomas de Vries de stand op 20-21 brengen en kwam Arjen Langeler weer voor de service in het veld, en werd de stand gelijk getrokken. In de eindfase bij 24-24 was de service van Allvo sterk en het beslissende punt werd door een onbegrepen beslissing door de scheidsrechter aan Allvo gegeven. Die dankbaar de set met 24-26 af sloot.

Foto’s Steef van Duin

In de derde set wist ZVH een 5-12 achterstand na een time-out mede door een sterke blokkering van Daan van Egmond en Thomas de Vries en service van Robert-Jelle Breunisse naar 11-12 brengen. Na de time-out van Allvo kwamen deze weer in hun spel en speelde deze set verder uit naar 19-25. Ook in de vierde set ging het scoreverloop op en neer en kon ZVH zelfs bij 17-16 voorkomen. Helaas was het voor het team uit Zevenhuizen niet mogelijk om dit vast te houden en moest toezien dat Allvo ook de laatste set won met 20-25.

Voor de Zevenhuizense zitvolleyballers staat 14 maart om 16.15 uur de return wedstrijd tegen vc Allvo in Almere op het programma en dan hebben zij een kans om zich te revancheren.

De zitvolleyballers van ZVH zijn op zoek naar spelers om het team uit te breiden. (Zit)volleybalervaring is niet vereist. Er wordt getraind op dinsdagavond van 19.30 tot 21.00 uur in Sportcentrum Swanla. Interesse? Neem contact op met zitvolleybal@zvhvolleybal.nl

Ook zoekt het team nog een hoofdsponsor en een trainer/coach. Hiervoor kan contact opgenomen worden met de voorzitter (voorzitter@zvhvolleybal.nl) getraind op dinsdagavond van 19.30 tot 21.00 uur in Sportcentrum Swanla. Interesse? Neem contact op met zitvolleybal@zvhvolleybal.nl