8.5 C
New York
zondag 7 juni 2020

Consequenties maatregelen coronavirus bij gemeente Zuidplas

Het kabinet heeft extra maatregelen bekend gemaakt om verdere verspreiding van het coronavirus (Covid-19) zoveel mogelijk te voorkomen. Voor de gemeente Zuidplas heeft dit een aantal consequenties.

Uitgangspunt is dat de dienstverlening aan inwoners en ondernemers zoveel mogelijk wordt gecontinueerd. De gemeente Zuidplas hanteert daarbij de richtlijn van het kabinet: medewerkers werken zoveel mogelijk thuis tot en met 31 maart. Het gemeentehuis blijft wel gewoon open.

Een ander uitgangspunt is het democratisch besluitvormingsproces zoveel mogelijk doorgang te laten vinden. Dat betekent dat geplande raadsvergaderingen, informatiebijeenkomsten van de raad en programmacommissies doorgaan, maar zonder aanwezigheid van publiek, pers, fractie-adviseurs en ambtelijke ondersteuning (met uitzondering van degenen die functioneel aanwezig moeten zijn). De vergadering is zoals gebruikelijk online te volgen.

Voor de informatiebijeenkomst Sociaal Domein van 18 maart zijn aanvullende afspraken gemaakt ten aanzien van het aantal vertegenwoordigers van betrokken organisaties. Ook deze vergadering is online te volgen.

Over het doorgaan van de representatieve optredens van het college wordt op een later moment nog gecommuniceerd.

Bijeenkomsten en evenementen

Bijeenkomsten en evenementen met meer dan 100 personen kunnen volgens de landelijke richtlijn niet doorgaan. Evenementen onder de 100 personen zijn niet verboden; de gemeente roept de organisatoren op de adviezen van het RIVM te volgen.

Meer informatie over het coronavirus en de nieuwe maatregelen vanuit de rijksoverheid zijn te vinden op: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19


Volg het laatste nieuws

2,240FansLike
322VolgersVolg
481VolgersVolg