8.5 C
New York
dinsdag 7 juli 2020

PvdA: Iedereen uitstel van betaling bij waterschapsbelasting.

De fractie van de PvdA in de Algemene vergadering van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard hebben aan het college vragen gesteld. Zij vragen of alle belasting betalers van de waterschapsbelasting uitstel van betaling kunnen krijgen.

De Corona-crisis grijpt om zich heen. Landelijk zijn diverse maatregelen genomen, zowel in het belang van de volksgezondheid als om de economie draaiende te houden. Het kabinet gaat ondernemers (klein en groot) en zzp-ers ondersteunen. Voor gedupeerde werknemers komt er een gedeeltelijke werkloosheidsuitkering (bedrijven vragen dit aan). Ook afzonderlijke gemeenten nemen hun verantwoordelijkheid” stelt Anneke Heinecke van de PvdA fractie. Ze stelt daarom de onderstaande vragen :

Naar aanleiding van deze ontwikkelingen en de moeilijke situatie voor ons allemaal stellen wij u de volgende vragen.

· Is het mogelijk dat ook de belastingbetalers van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard de komende maanden uitstel van betaling krijgen? Het gaat ons hierbij om iedereen. Dus: ingezetenen, bedrijven (inclusief agrariërs), kleine ondernemers, zzp-ers. Iedereen kan immers de komende tijd door de Corona-crisis in financiële problemen geraken.

· Zo ja, bent u bereid met onmiddellijke ingang dit uitstel van betaling te verlenen? Zo ja, wanneer gaat de regeling in? Zo nee, waarom niet?

Volg het laatste nieuws

2,272FansLike
322VolgersVolg
497VolgersVolg