8.5 C
New York
maandag 1 juni 2020

RIVM meldt eerste positieve Corona test uit Zuidplas

Het RIVM heeft het eerste positieve test uit Zuidplas gemeld vandaag. Hiermee is Zuidplas officiëel niet meer Corona vrij. Het gaat vooralsnog om één patient en het is niet bekend uit welk dorp. Niet iedereen wordt getest, alleen ernstige gevallen krijgen een test.

Ondanks de waarschuwingen was het vandaag dringen bij de Hornbach. Deze bouwmarkt hanteert een maximaal aantal klanten en in de wachtrij moet iedereen 1,5 meter van elkaar afblijven staan. Dat zorgt er echter niet voor dat klanten wegblijven en daardoor was het extra druk op het parkeerterrein vandaag. Hornbach had er zelfs een verkeersregelaar voor ingezet.

Het was ook druk bij het afvalbrengstation in Nieuwerkerk aan den IJssel, de file stond vanaf de Eerste Tochtweg tot aan de slagbomen. De gemeente Zuidplas laat wel weten dat alle sportvelden nu afgesloten zijn. De afgelopen dagen trokken veel jongeren naar de sportvelden.

File naar het afvalbrengstation in Nieuwerkerk aan den IJssel

Volg het laatste nieuws

2,236FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg