8.5 C
New York
donderdag 28 mei 2020

Tot 1 juni geen publieksactiviteiten in Zuidplas

Tot 1 juni zijn bijeenkomsten verboden vanwege het coronavirus in ons land. Daarmee gaan alle geplande publieksactiviteiten rond 75 Jaar Vrijheid, Koningsdag en op 4 en 5 mei niet door.

Burgemeester Han Weber: “Het is ontzettend jammer en verdrietig dat al die mooie initiatieven en festiviteiten in onze prachtige gemeente nu niet kunnen doorgaan. Onze gezondheid is momenteel het enige dat telt en ik vertrouw er op dat we met elkaar door de maatregelen vanuit het RIVM na te leven, de coronacrisis een halt kunnen toeroepen.”

Onzekere periode houdt aan

Nederland -en dichterbij huis Zuidplas- verkeren in een onzekere periode, die flinke onrust met zich meebrengt en vragen oproept. Bijvoorbeeld: Kunnen publieksactiviteiten niet worden uitgesteld of specifieke programma’s worden aangepast, zoals Dodenherdenking. Het is voor de gemeente op dit moment onmogelijk om uitspraken te doen over hoe de situatie over een paar maanden, een half jaar of zelfs een jaar is.

Onze gezondheid is momenteel het enige dat telt en ik vertrouw er op dat we met elkaar door de maatregelen vanuit het RIVM na te leven, de coronacrisis een halt kunnen toeroepen

Burgemeester Weber

Gemeente volgt landelijk beleid RIVM

De gemeente Zuidplas volgt als lokale overheid het landelijk beleid in de bestrijding van het coronavirus en de koers van het Landelijk Comité 4 en 5 mei. Er kunnen zich gaandeweg andere of nieuwe inzichten voordoen. Daarmee is niets in beton gegoten. De gemeente doet er alles aan om inwoners, ondernemers en maatschappelijke groeperingen verenigingen zo goed mogelijk te informeren en te ondersteunen. Het is verstandig de gemeentelijke kanalen hiervoor te raadplegen. Meer informatie over Corona op www.rivm.nl


Volg het laatste nieuws

2,231FansLike
323VolgersVolg
480VolgersVolg