8.5 C
New York
zaterdag 31 oktober 2020

Amateurvoetbal competities worden niet meer hervat

Met het oog op de dinsdag door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB na beraad besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat.

Dat geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland. Door de nieuwe overheidsmaatregelen is het niet meer toegestaan om tot en met 28 april te voetballen.

Geen eindstanden

Er is tevens besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Een werkgroep van de KNVB gaat de consequenties hiervan nader uitwerken.

Consequenties lokaal

Voor de lokale clubs komt deze maatregel alleen hard aan voor v.v. Nieuwerkerk dat in gevecht was om promotie naar de Tweede Klasse. De Nieuwerkerkers mogen zich opmaken voor een nieuw jaar in de Derde Klasse. Voor Groeneweg, Be Fair, Moordrecht en Moerkapelle stond er niks meer op het spel en zal een nieuw jaar wederom starten in de zelfde competitie,

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
543VolgersVolg