8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Groene Hart ziekenhuis ontslaat 40 mensen- IJsselland zelfs een 101 jarige – Opnamestop hospice IJsselthuis

Hoewel er nog steeds meer mensen worden opgenomen in de ziekenhuis in de regio komen nu de eerste berichten van ontslagen. In Capelle aan den IJssel werd in het IJsselland ziekenhuis vandaag een kranige 101 jarige genezen verklaard.

De patiĆ«nte, die nog op zichzelf woont, maar wordt voor het herstel na het coronavirus overgebracht naar een verpleeghuis. Longarts S. Ramlal: ā€œHet is een kranige dame, prachtig om te zien hoe zij zich aan de leefregels houdt! Ze kucht netjes in haar elleboog en ik moest op gepaste afstand van haar blijven. Laten we ons allemaal aan deze leefregels houden, dat is zo cruciaal!ā€

In Gouda waren in het Groene Hart Ziekenhuis vooral ontslagen maar daar was men wat blij mee : In het GHZ zien we het aantal coronapatiĆ«nten nog dagelijks stijgen. Onze zorgmedewerkers staan dag en nacht klaar om voor hen te zorgen. Dank voor alle bemoedigende woorden en acties voor zowel onze patiĆ«nten als medewerkers. Gelukkig kunnen we Ć³Ć³k melden dat er steeds meer patiĆ«nten naar huis mogen. Inmiddels zijn dit er ruim 40. Wij wensen hen een voorspoedig herstel!

Het Hospice IJsselthuis in Nieuwerkerk aan den IJssel meldt op haar website echter een opnamestop van nieuwe patienten :” De coronacrisis raakt heel Nederland hard. Hoewel we lange tijd hebben getracht onze werkzaamheden zo goed mogelijk uit te voeren, kunnen ook wij niet langer om de realiteit heen. Onze hospices draaien grotendeels op vrijwilligers. Wij voelen ons verantwoordelijk voor hun gezondheid. Om die reden hebben we dan ook besloten een tijdelijke opnamestop in te lassen voor onze twee hospices. Deze opnamestop geldt tot nader order. Ook thuisinzet door vrijwilligers zal tijdelijk niet kunnen worden aangevraagd. We hopen snel weer onze deuren te kunnen openen en die zorg te kunnen verlenen die u van ons gewend bent“.

Advertentie