8.5 C
New York
maandag 1 juni 2020

NS blijft langer basisdienstregeling rijden, Arriva kort lijnen 175 en 383 in

De NS heeft bekend gemaakt dat men door de verlenging van de maatregelen van het kabinet omtrent het coronavirus men de basisdienstregeling ook langer blijft rijden. Arriva heeft de lijnen 175 en 383 ingekort.

De NS laat weten op haar website dat door de verlenging van de maatregelen van het kabinet verlengt NS voorlopig tot en met 28 april de speciale basisdienstregeling die sinds 21 maart van start is gegaan. Zo kunnen mensen met een vitaal beroep of zij die om een andere reden genoodzaakt zijn om te reizen, de trein blijven gebruiken.

“Vanaf ieder station in Nederland rijden in alle richtingen twee treinen per uur. Vanaf stations waar normaal één keer per uur een trein vertrekt, blijft dit zo. We adviseren reizigers goed voorbereid op reis te gaan en kort voor vertrek de NS Reisplanner of de NS-app te checken. Tevens vragen wij hen op het station en in de trein 1,5 meter afstand te houden, ook bij het in- en uitstappen”. De NS benadrukt alleen te reizen als het noodzakelijk is op haar website.

Wijzigingen Arriva

Arriva heeft de routes van lijnen 175 en 383 ingekort. Lijn 175 rijdt vanaf Gouda via Waddinxveen en Zevenhuizen niet meer door naar Rotterdam Alexander maar stopt bij Metrostation Nesselande. Hier kan men verder reizen met de RET Metro.

Lijn 383 gaat in de spits vanaf Krimpen aan den IJssel niet meer door naar Den Haag Centraal station maar stopt bij treinstation Lansingerland-Zoetermeer. Hier kan worden overgestapt op de bussen 380 of 381, de sprinter of op Randstadrail lijn 4 naar Den Haag.


Volg het laatste nieuws

2,233FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg