8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Capelse burgemeester Oskam: “Blijf ook dit weekend thuis”

Burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel sluit dit weekend 7 extra sport- en speelplekken in de stad waaronder het Calisthenics- en freerunpark in het Schollebos.

Oskam: “Het wordt prachtig weer dit weekend en dan is de kans te groot dat mensen in groepjes groter dan drie op deze plekken samenkomen. Voor ieders gezondheid en veiligheid sluit ik daarom deze plekken. Met pijn in het hart, maar het is even niet anders.”

De burgemeester heeft begrip voor Capellenaren die juist met mooi weer naar buiten willen gaan: “De verleiding is groot natuurlijk. Toch vraag ik iedereen om dit nu niet te doen. Alleen samen krijgen we corona onder controle. Houd je aan de afspraken om minstens 1,5 meter afstand tot elkaar te bewaren en niet in groepjes samen te komen, ook niet buiten in het park of bij speelplekken.

De Capelse burgemeester is tevreden als hij kijkt naar het gedrag van Capellenaren afgelopen week. “Verreweg de meeste mensen houden zich aan de maatregelen. Ik zie dat het rustig is op straat, mensen doen snel een boodschap en gaan weer naar huis. Probeer elkaar nu vooral digitaal te ontmoeten. Via Skype, Facetime of WhatsApp. Stuur opa en oma ook wat extra berichtjes en bel ze af en toe. Vooral voor ouderen en eenzame mensen is dit een hele moeilijke tijd. Digitaal contact maakt het misschien iets minder lastig.”

Gesloten extra plekken

Naast de 14 vorige week gesloten sport- en speelplekken zijn nu 7 nieuwe plekken gesloten. De basketbalveldjes in Capelle West en Schollevaar, de voetbalkooien en voetbalveld Wiekslag in Middelwatering en de Calesthenicsparkjes in het Schollebos en het Lijsterveld. De handhavers en de politie waarschuwen overtreders die hier toch samenkomen. “We delen boetes uit als dat nodig is. Deze kunnen oplopen tot maximaal 400 euro.” Bij alle locaties staan waarschuwingsborden. De handhavers krijgen dit weekend versterking van twee extra beveiligers die ook in de winkelcentra zichtbaar zullen zijn om mensen aan te spreken wanneer ze zich te dicht in elkaars buurt bevinden. Gedurende de coronacrisis werken de handhavers, die intensief samenwerken met de politie, behalve doordeweeks en zaterdag ook op zondag.

Advertentie