8.5 C
New York
dinsdag 16 april 2024

Gemeente Capelle overweegt uitbreiding tijdelijke opvang asielzoekers

Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel heeft de gemeenteraad gevraagd een besluit te nemen over verlenging en uitbreiding van opvangplekken voor asielzoekers aan de Barbizonlaan 50.

30 asielzoekers

Sinds 1 april dit jaar vangt Capelle aan aan de Barbizonlaan tijdelijk 30 asielzoekers op. Het aantal opvangplekken zou op verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) worden uitgebreid en verlengd tot 31 december 2024. Het college stelt als voorwaarde dat er na de uitbreiding maximaal 100 opvangplekken beschikbaar zijn. De gemeenteraad neemt haar besluit tijdens de raadsvergadering op 27 november. Bewoners en ondernemers rond de Barbizonlaan zijn vandaag geïnformeerd via een bewonersbrief.

Geen klachten van de buurt

Bewoners en ondernemers rond de Barbizonlaan zijn vandaag geïnformeerd via een bewonersbrief. Verantwoordelijk wethouder Sjoerd Geissler: “Sinds de opening van Barbizonlaan 50 verloopt de opvang van asielzoekers goed en zonder klachten. Zowel de asielzoekers als de mensen en ondernemers uit de buurt zijn tevreden en ondervinden geen overlast. Als de raad met het verzoek van het COA instemt, denken we met maximaal 100 opvangplekken de leefbaarheid voor bewoners aan de Barbizonlaan en de omgeving te kunnen blijven garanderen. In het pand is en blijft er dan voldoende ruimte voor gemeenschappelijke ruimten om te recreëren en bijvoorbeeld te koken”.

Buurt geïnformeerd

Wanneer de gemeenteraad op 27 november akkoord gaat met de uitbreiding en verlenging zal het aantal op te vangen asielzoekers worden uitgebreid van 30 naar 100. Dit kunnen gezinnen, alleenstaande asielzoekers en koppels zijn. Bij een positief besluit zal er in december een informatiebijeenkomst voor omwonenden en ondernemers worden georganiseerd. Hier kunnen vragen worden gesteld aan het COA en de gemeente. Een datum en locatie voor deze bijeenkomst volgt op een later moment.

Advertentie