8.5 C
New York
zondag 19 mei 2024

NL-Alert door zeer grote brand in Capelle (update)

De hulpdiensten hebben een NL-Alert verstuurd voor een deel van Zevenhuizen, Nieuwerkerk aan den IJssel, Nesselande en Zevenkamp om uit de rook te blijven en ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

Sinds half 8 vanochtend woedt er een zeer grote brand in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Burgemeester Schalijnlaan in Capelle aan den IJssel vlak bij de Hoofdweg. In de bedrijfseenheid waar de brand ontstond worden loempia’s gemaakt. Meerdere eenheden van het gebouw zijn inmiddels in de as gelegd.

Vanuit Nieuwerkerk aan den IJssel is de hoofdrijbaan en de parallelweg geheel afgesloten vanaf de Laan van Avant-Garde en wordt er een stank waargenomen. De hulpdiensten hebben het inmiddels tot een Grip 1 situatie opgeschaald. Voor zover bekend waren de aanwezige medewerkers op tijd uit het bedrijfspand.

RTV Rijnmond meldt dat het een pand is van de Nieuerkerkse vastgoedeigenaar Wim Schipper. Tegen deze omroep vertelde hij: “Ik zie mijn pensioen nu in rook opgaan”. Anderhalf jaar geleden werd het ondernemershuis van Schipper verwoest door brand. Deze brand was overgeslagen vanuit een meubelwinkel aan de Lylantse Baan.

Update 10:45 uur: De veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond weten dat het NL alert nog steeds van kracht is en dat men nog aan het blussen is.

Update 12:08 uur: De brandweer is met een kraan het pand aan het slopen om goed te kunnen blussen. Door te slopen kan men goed bij de kern van de brand komen. De veiligheidsregio benadrukt nogmaals dat er geen gewonden zijn bij de brand.

Update 14:22 uur: De veiligheidsregio laat weten dat met behulp van de drones van Team Digitale Verkenning (TDV), de brandweer zicht krijgt op de warmste delen van de brand, of hotspots, zodat de brand onder controle kan worden gebracht. De brand is dus nog niet meester

Update 15:10 uur : Het sein Brand Meester is gegeven door de brandweer. De brandweer zal nog enkele uren aanwezig zijn in verband met nabluswerkzaamheden. Tot die tijd zal de Burgemeester Schalijlaan afgesloten blijven.

Videosamenvatting door Nieuws op Beeld (met toestemming voor gebruik)
Advertentie