8.5 C
New York
donderdag 22 februari 2024

Zeer grote brand Capelle XL (video)

Op zondagochtend 21 maart is in meubelzaak Decor Wonen een zeer grote brand uitgebroken. De brandweer is aanwezig met een tiental voertuigen. Ook de Nieuwerkerkse brandweer is opgeroepen en aanwezig. In Capelle is een NL-Alert uitgestuurd met de oproep om ramen en deuren gesloten te houden. Bij de hevige brand is niemand gewond geraakt.

Update 12:30 uur: de woonwinkel is deels ingestort, het vuur is gedoofd. De brand is echter overgeslagen naar het kantorencomplex, het Ondernemershuis, dat grenst aan de woonwinkel. Dit gebouw werd eerder gebruikt voor militaire doeleinden.

Aan de zuidkant van het Ondernemershuis is nauwelijks iets zichtbaar
Aan de noordkant van het pand staan de kantoren in brand

Update 13:30 uur: Het kantorencomplex is aan de zijde van de woonwinkel verwoest. De vraag is of de kantoorunits aan de zijde van de Hoofdweg nog bruikbaar zijn. De brandweer zet momenteel in op behoud van dit pand. Ook een drone-eenheid van de brandweer is ter plaatse. De meetploegen van de brandweer hebben in de omgeving van de brand metingen verricht en geconstateerd dat er geen concentraties van gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

Het droneteam bekijkt de brand vanuit de lucht

Update 15:30 uur: Brandweer geeft sein brandmeester. Eenheden blijven nog wel blussen.

Meer dan 30 brandweereenheden zijn in de loop van de ochtend opgepiept. Een aantal van die eenheden wordt niet direct ingezet, maar worden in de buurt van de brand paraat gehouden om, als het nodig is, direct en zonder tijdverlies ingezet te kunnen worden. Deze staan o.a. opgesteld op de Barbizonlaan in Rotterdam.

Iedereen zonder politie-perskaart moest het gebied verlaten

 

Advertentie