8.5 C
New York
donderdag 22 februari 2024

Ontzetting heerst dag na de brand Lylantse baan in Capelle aan den IJssel

Een dag na de zeer grote brand gisteren is het opruimen van de omgeving aan de Lylantse Baan gestart. De uitgebrande gebouwen zijn afgesloten met hekken en stichting Salvage heeft voor het Ondernemerscentrum een keet neergezet om zo haar werk te doen.

Veel mensen komen een kijkje nemen wat er gebeurd is, vaak met ongeloof en ontzetting over de ravage. Het gebouw van Decor Wonen is deels ingestort en is weinig meer van over. De achterkant van het ondernemerscentrum oogt zwart geblakerd en alle ramen zijn kapot, Aan de voorkant zijn diverse ramen gesneuveld en is zichtbaar dat ook de vlammen door een raam zijn gekomen. De brandweer heeft nog geen oorzaak gevonden maar blijft het onderzoek voortzetten.

Willem Schipper voor zijn uitgebrande bedrijfspand

De eigenaar van het pand , Willem Schipper, waar 120 ondernemers in waren gevestigd, loopt rond het gebouw maar mag niet naar binnen. Gisterenochtend om 11 uur kreeg hij een appje en spoedde zich naar het gebouw. Toen stond de meubelwinkel al in brand en was er geen houden meer aan. Schipper hoopt dat het snel met de verzekering kan worden afgerond zodat hij en de ondernemers verder kunnen.

Kort interview met Wim Schipper

In het Ondernemerscentrum heeft 120 ondernemers in zich waaronder veel ZZP-ers en starters maar onderin waren werkplaatsjes gevestigd. Tegen TV Rijnmond vertelde een klokkenmaker dat hij aan de voorkant bij de parkeerplaats zat maar hij zich toch zorgen maken over een oude staande Engelse klok van een klant. Het ondernemerscentrum was tot 2012 een logistiek centrum van het Amerikaanse Leger. Schipper heeft het, na het vertrek van de militairen, het pand gekocht en laten verbouwen tot verhuurbare units.

Decor Wonen laat weten op Facebook : “Ondanks de brand in ons filiaal in Capelle aan den IJssel worden de leveringen voortgezet. Dit gebeurt via het hoofdkantoor, dus de klanten hoeven zich geen zorgen te maken over het verloop van hun bestelling.

Wij vragen de klanten om de klantenservice uitsluitend te bellen voor andere zaken dan bovenstaande vermelding. Door alle vragen is het bijzonder druk.Vanwege brand in onze locatie in Capelle aan den IJssel willen wij alle klanten doorverwijzen naar onze locaties in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Tilburg
“.

Wethouder Harriët Westerdijk leeft mee met de ondernemers: “Uiteraard wil ook de gemeente haar hulp aanbieden waar mogelijk. Medewerkers van de afdeling Economische Zaken van de gemeente Capelle aan den IJssel staan voor hen klaar. Ondernemers kunnen met ons contact opnemen via Ondernemersloket@capelleaandenijssel.nl

Advertentie