8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

Capelle gaat overlast parkeren deelscooters beter reguleren

De gemeente Capelle aan den IJssel gaat het parkeren van de deelscooters beter reguleren. Dat valt terug te lezen in een collegebriek aan de gemeenteraad van wethouder Rik van Woudenberg. De gemeente was op 10 oktober gestart met het inzetten van deelscooters van drie bedrijven, Check, Felyx en GO Sharing. GO Sharing heeft inmiddels laten weten dat ze zich gaat terugtrekken vanuit Capelle. Met de andere twee bedrijven zijn de eerste weken doorgesproken.

Op basis van de eerste gebruikerservaring is de gemeente Capelle nu aan het voorbereiden op de vervolgfase; het reguleren van parkeren om de periode van overlast zo kort mogelijk te houden. Met aanbieders is gesproken over parkeerplaatsen voor deelscooters op tientallen aangewezen plaatsen in de stad. Het concept van deze zogenaamde microhubs is een alternatief voor het vrij kunnen parkeren (free floating).

In Rotterdam zijn deze ook in ontwikkeling en daar is gekozen voor de term buurthubs. Voor de herkenbaarheid kijkt Capelle daarom of men bij deze term kunnen aansluiten en praat men vanaf nu vooralsnog over buurthubs. Door het vertrek van GO Sharing is volgens het college de situatie veranderd en wordt de voorgestelde bewonersenquete voorlopig uitgesteld. Op de sociale media kwamen diverse klachten langs over de overal maar lukraak geparkeerde scooters.

Advertentie