8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Lichte stijging opgenomen corona patiënten in Zuidplas en Waddinxveen

Op maandag 6 april lijkt het of de stabiele cijfers over het aantal in het ziekenhuis opgenomen corona patiënten in Zuidplas en Waddinxveen niet vast gehouden kan worden. In beide gemeenten is er een patiënt opgenomen in een ziekenhuis.

In Capelle aan den IJssel is het aantal opgenomen patiënten niet verder opgelopen. Dat beeld is niet terug te zien in Gouda, daar is het aantal mensen dat naar het ziekenhuis moest voor een opname fors gestegen.

Landelijk gezien zijn er 18.803 mensen positief getest op het coronavirus maar door het beperkt aantal testen is het hoogst waarschijnlijk veel meer. Toch is er duidelijk een afname te zien in het aantal mensen dat positief getest wordt. In totaal zijn er 1.867 mensen overleden. Dat aantal is gestegen met 101 vandaag en dat is laagste sterftecijfer sinds 30 maart 2020. Hoeveel mensen regionaal overleden zijn wordt niet door het RIVM bekend gemaakt. Op dit kaartje wel te zien dat er in Zuidplas en Waddinxveen ook mensen aan het virus zijn overleden.

Bron : RIVM Epidemiologische situatie COVID-19 in Nederland 6 april 2020
Advertentie