8.5 C
New York
woensdag 1 mei 2024

Grote brand afgelopen nacht bij Holabouw in Moerkapelle

In de nacht van maandag 6 april naar dinsdag 7 april woedde een grote brand in het dak van het bedrijf Holabouw aan de Nijverheidstraat in Moerkapelle. Er zijn geen mensen gewond geraakt maar de schade en ontreddering van de medewerkers is groot.

Om de waterwinning goed te krijgen is de brand opgeschaald tot grote brand. Naast het korps Zevenhuizen-Moerkapelle is ook de brandweer uit de regio van de korpsen uit Benthuizen, Gouda, Waddinxveen, Zoetermeer, Wateringen en Alphen opgeroepen. Burgemeester Weber dankte de hulpdiensten en gaat vandaag het getroffen bedrijf bezoeken melde hij op Twitter.

De brandweer liet weten tijdens de brand “De brand zit in de dakisolatie van de grote bedrijfsloods. Wij zijn nu sleuven aan het slijpen in het dak om een stoplijn te creëren”. Pas nadat en deel van het dak gesloopt was kon de brand worden gestopt. Volgens het AD hebben medewerkers diverse voertuigen nog uit de lood gehaald.

Het bedrijf Holabouw is gespecialiseerd in het bouwen van tijdelijke en vaste hallen in allerlei soorten en maten en bestaat sinds 1978. De ochtend na de brand werd er door specialistisch bedrijf de schade opgenomen en hersteld waar mogelijk.

Advertentie