8.5 C
New York
donderdag 4 juni 2020

Zuidplas: Ondernemers en ZZP-ers kunnen, ook buiten Corona, uitstel belastingen aanvragen

De gemeente Zuidplas vindt het niet nodig om algemene maatregel van uitstel van het betalen van gemeentebelastingen voor ZZP-ers en ondernemers in te stellen. Dat is te lezen in de beantwoording van de schriftelijke vragen van Leendert Karreman van de VVD.

In Zuidplas is het al mogelijk voor ondernemers (inclusief ZZP-ers) en particulieren om een betalingsregeling af te spreken. De betalingsregeling kan dan betrekking hebben op een betaling in termijnen, of het uitstellen van betalingen.

De gemeente stelt dat een belastingplichtige zelf uitstel kan aanvragen : ‘Invordering van de gemeentelijke belastingen gebeurt door Zuidplas op grond van de leidraad invordering gemeentelijke belastingen 2020. Hierin staat opgenomen dat: “als de belastingschuldige de belasting – geheel of gedeeltelijk – niet binnen de wettelijke betalingstermijnen kan voldoen, kan de ontvanger aan de belastingschuldige op diens verzoek een betalingsregeling toestaan. De ontvanger kan daarbij voorwaarden stellen‘.

Volgens de antwoorden zijn er wel zorgen van ondernemers die het college deelt en is er veel contact met ondernemers : “Wij onderhouden wekelijks contact met de voorzitters van de ondernemersverenigingen, daarnaast onderhouden de ambtenaren contact met winkeliers, de tuinders en het MKB in de gemeente“.

Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard verwijst bedrijven in problemen door naar de Regionale Belasting Groep en de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland (Gouda, Waddinxveen en Hoogheemraadschap Rijnland) geeft op verzoek uitstel van betaling te verlenen tot 31 augustus 2020 voor de in 2020 door de BSGR opgelegde belastingaanslagen.


Volg het laatste nieuws

2,239FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg