8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Vertragingen bij projecten in Zuidplas door COVID-19 coronavirus

Het college van B&W van de gemeente Zuidplas heeft via een informatienota de gemeenteraad op de hoogte gesteld van de vertragingen die worden veroorzaakt door de maatregelen omtrent het COVID-19 coronavirus. De meeste van de vertragingen komen doordat het niet mogelijk is inwonersparticipatie te kunnen uitvoeren.

De projecten op het gebied van ruimte of van buitenruimte zijn onderverdeeld in drie categorieën : “geen noemenswaardige vertragingen”, “doorgang met vertraging” of “initiatief/ project stagneert” . Vooral bij die laatste fase kan het probleem urgent zijn.

Op de ‘s-Gravenweg tussen de Scheve Overweg en Capelle ligt een freesvlak omdat de aannemer voorlopig het werk stopt. De bouw van het gezondsheidscentrum De Twee Gebroeders in Nieuwerkerk stagneert ook :’ Parkeeronderzoek loopt vertraging op (niet representatief). Hierdoor wordt de deadline voor het indienen van de stukken voor de commissie Ruimtelijke plannen op 11 mei niet gehaald“.

Andere ruimtelijke projecten met vertraging zijn onder andere de verbreding van de A20, het Posthuis in Moordrecht, ontwikkeling van de schoollocaties in Moerkapelle en de Sjaloomschool in Moordrecht. Zie op de onderstaande kaart welke projecten vertraging hebben en welke niet.

Promen komt niet meer, tijdelijk lagere groenkwaliteit

De sociaal werkvoorzieningsschap Promen heeft de werkzaamheden stil gelegd. Deze kwetsbare doelgroep wordt hiermee extra beschermd. Het gevolg is dat het kwaliteitsbeeld voor zwerfvuil en onkruid in de beplantingsvakken onder druk komt te staan. Er wordt voorrang door onze aannemers gegeven aan de hotspots (centrum) om te zorgen dat deze maximaal op B niveau blijven.

Maar in de woonkernen zal het niveau tijdelijk teruglopen naar C of D. Dit geldt ook de onkruidbestrijding in de plantvakken. In de tabel zijn de door de Raad in 2017 vastgestelde kwaliteitsniveaus te zien. Zodra Promen weer aan het werk kan is de verwachting vrij snel weer op het gebruikelijke beeldniveau te zitten. De aannemers werken op dit moment nog gewoon door echter niet met een volledige bezetting.

Advertentie