8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Kort coronanieuws uit Zuidplas

Op stille zaterdag 11 april was het niet zo stil in Zuidplas, drukte bij het afvalbrengstation, Hornbach had de handen vol aan het reguleren van de klantenstroom, in de Reigerhof is nu eenrichtingsverkeer ingesteld en de afsluiting van de dijk werkte niet. Toch waren er ook mooie zaken zoals gratis boeken op straat en de MCD supermarkt die bloemen uitdeelde.

Afvalbrengstation Nieuwerkerk druk bezocht

Bij het afvalbrengstation in Nieuwerkerk is het de hele week druk geweest omdat de mensen aan het opruimen slaan, er maximaal 6 voertuigen naar binnen mogen tegelijkertijd én dat de werf in Zevenhuizen gesloten is. Afgelopen week werd er een verkeersregelaar geraakt en ook op zaterdag hadden de verkeersregelaars het druk.

Chocolade paaseitjes voor het Sophia en de boodschappenkast

De Nieuwerkerkse snoephandel John Hoogendoorn VOF heeft deze week chocolade paaseieren gebracht voor de kinderen van het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam en voor de mensen die nu afhankelijk zijn van de Boodschappenkast.

Hornbach druk met reguleren bezoekerstroom

De vestiging van Hornbach in Nieuwerkerk aan den IJssel was druk met het reguleren van de bezoekersstroom. Bij de aankomst wordt het verkeer al geregeld en krijgt men een flyer met instructies. Er wordt benadrukt dat bezoekers alleen moeten komen en het niet als een gezinsuitje te maken. Men mag pas naar binnen wanneer een andere de winkel verlaat en als de beveiliging het zegt, die controleert hoeveel mensen er binnen zijn.

Bloemen voor MCD klanten

Supermarkt MCD in het oude Dorp van Nieuwerkerk aan den IJssel heeft voor al zijn klanten bij Koolhaas Natuurlijk bloemen gekocht om de kwekerij te helpen in deze moeilijke tijd maar ook de klanten een fijne pasen te wensen (foto’s Hans Korbee)

Eenrichtingsverkeer Reigerhof

In winkelcentrum de Reigerhof in Nieuwerkerk aan den IJssel werd het te druk en is er een eenrichtingsverkeer ingesteld :

Gratis boeken op de Batavierlaan

Op de Batavierlaan had een bewoner twee bakken met boeken neergezet die meegenomen mochten voor de pasen


Advertentie