8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

Stabiel aantal COVID-19 opnamen in Zuidplas en Waddinxveen op 14 april

Volgens de cijfers van het RIVM van dinsdag 14 april zijn er geen nieuwe patiƫnten met COVID-19 corona opgenomen in het ziekenhuis vanuit de gemeenten Waddinxveen en Zuidplas. Zuidplas heeft nu 17 mensen die opgenomen zijn of dat zijn geweest sinds de uitbraak van heet virus.

In Zuidplas en Waddinxveen is ook het aantal positief besmette mensen op het virus gelijk gebleven. Omdat niet alle COVID-19 patiƫnten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die in de rapportage genoemd worden. Sinds 6 april worden er wel meer, voornamelijk onder personeel in de zorg met klachten, testen uitgevoerd.

Voor 28% van de bij het RIVM gemelde bevestigde COVID-19 patiĆ«nten is bekend dat zij in de zorg werken. Het relatief grote aandeel van zorgmedewerkers onder de patiĆ«nten met COVID-19 wordt verklaard doordat het testbeleid voor een deel gericht is op deze beroepsgroep. 

De leeftijdsverdeling en de man-vrouw verdeling van zorgmedewerkers is anders dan die van overige COVID-19 patiĆ«nten. Van alle gemelde zorgmedewerkers met COVID-19Ā  is de helft 44 jaar of jonger en is 81%Ā  vrouw. Van de overige patiĆ«nten is de helft 72 jaar of ouder en is 48% vrouw.

Advertentie