8.5 C
New York
dinsdag 22 juni 2021

ZuidplasFM nieuwe lokale omroep in Zuidplas

ZuidplasFM is de nieuwe lokale omroep in Zuidplas. Dat heeft het Commissariaat voor de Media besloten na een eerder uitgebracht advies van de gemeenteraad. Omroep Zuidplas, de huidige lokale omroep, verliest hiermee deze publieke status.

ZuidplasFM is sinds 14 april 2020 de lokale omroep in Zuidplas blijkt uit het besluit. De nieuwe omroep heeft een vergunning tot 14 april 2025. Het met terugwerkende kracht verlenen van de lokale omroep vergunning zorgt ervoor dat Omroep Zuidplas per direct niet meer de publieke lokale omroep in Zuidplas is.

Via de website van GoudaFM laat Zuidplas FM weten dat ze zich de komende maanden gaan voorbereiden op de uitzendingen in de gemeente Zuidplas. In een uitzending op GoudaFM laat Garro Wiersma, oprichter van GoudaFM, weten erg blij te zijn dat ZuidplasFM de komende 5 jaar mooie radio mag gaan maken in Zuidplas.

Omroep Zuidplas laat weten dat ook zij op de hoogte is van het genomen besluit en de programmamakers hiervan op de hoogte heeft gebracht. De omroep had eerder nog een zienswijze ingediend bij het Commissariaat. Voorzitter Danny Govers laat weten: “We vonden dat we sterke argumenten naar voren hebben gebracht, maar er is anders beslist. Het roept vragen op dat de politiek een eigen lokale Zuidplas vrijwilligersorganisatie de nek omdraait voor een buitenstaander waar niemand tot voor kort überhaupt van had gehoord”. Volgens Govers zullen de uitzendingen op de FM nog vrijdagavond 17 april gestopt worden. Los daarvan overweegt de omroep nog een stap naar de bestuursrechter.

Met het genomen besluit komt er een einde aan Omroep Zuidplas als (publieke) lokale omroep in Zuidplas. Omroep Zuidplas zond de afgelopen 10 jaar uit in Zuidplas. Haar voorganger, LONRadio, zond daarvoor al ruim 20 jaar uit in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg