8.5 C
New York
maandag 6 december 2021

Oranje tulpen in de Hennipgaarde in kader 75 jaar vrijheid

In de Hennipgaarde zijn oranje tulpen geplant in het kader van 75 jaar vrijheid en die komen nu in deze periode in bloei.

Het planten van de bollen in de polder is een samenwerking van de stichting Natuurpolders, de Zevenhuizensche IJsclub en de commissie 4 mei Zevenhuizen en is aangeboden door het recreatieschap Rottemeren. In november zijn 3.000 bollen in de grond gestopt. J. Van Dorp en Zn. Loonbedrijf & kraanverhuur heeft de grond voorbewerkt.

Op een bord in de Hennipgaarde is onderstaande tekst te lezen:

Oranje was in de jaren 1940-1945 hét symbool om te laten zien tegen de Duitse bezetter te zijn. Het Nederlands verzet en de Binnenlandse Strijdkrachten droegen een oranje armband. De term OZO — Oranje zal overwinnen — werd gekalkt op muren en straten. Officieel was de kleur oranje vijf jaar lang verboden. Maar bloemen verbieden oranje te bloeien, dat lukte niet. Net als vele burgers in de jaren 1940-1945, eren wij onze vrijheid met een oranje bloemen weelde in het voorjaar.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
710VolgersVolg